maanantai 14. maaliskuuta 2016

Aktivointiviikon päivä 7: Monenlaista aktivointia

Päivät 1 ja 2, 3 ja 4, 5 ja 6

Niin se vain viikko vierähti ja aktivointiviikkohaaste tuli päätökseensä.

Päivä 7: Henkistä ja fyysistä aktivointia


Viimeisen aktivointiviikkohaastepäivän kunniaksi kisut saivat päivän aikana erilaisia aktivointeja. Päivällä kisut saivat pitkästä aikaa työn alle Brain Moverin. Raku alkoi tottuneesti availla helpoimpia piiloja, kunnes Nora otti ohjat. Nora on tarkka siitä, että silloin kun on hänen vuoronsa tuon pelin kanssa, niin muiden kisujen on turha yrittää lähelle. Uhkarohkeat saavat maistaa tassua. Niinpä keksin ottaa Rakulle ja Haikulle työstettäväksi toisen aktivointilelun siksi aikaa kun Nora puuhastelee BM:n kanssa. Haiku-parka ei halunnut mennä kovin lähelle Rakuakaan, vaikka Raku jakaa lelut kiltisti. Mahtipontisesti nameja kaiveleva tassu oli kuitenkin Haikulle liikaa ja se päätti pysyä takavasemmalla.

Norakin koitti pian apajille, mutta nappasin sen syliin, jotta Raku saa touhuta rauhassa. Lopulta pitelin myös Rakua kauempana, jotta Haikukin saa vuoron aktivointipeleihin. Itselleni päivän haaste tuli siinä kun pitelin kahta innokasta curlia kauempana naminlähteestä, mutta lopulta onneksi curlit tyytyivät katselijan rooliinsa.

R: "Hei mää otan nää jookos? Kiitosta."

"Tämän piilon namit on kokonaan minun, Raku ei saa luukkua auki, vaikka yrittäisi."

"No joo, mutta tässä onkin sitten suuaukkoa senkin edestä!"

R: "Enkö saa edes pikkuisen tulla kaveriksi?"

Illemmalla pidettiin lyhyt temppuiluhetki, harjoiteltiin pitkälti samoja temppuja kuin torstainakin (pv 4). Torstain tapaan Raku tuli taas häiritsemään Noran temppuilua, mutta oli selvästi rennommalla asenteella liikkeellä.

Myöhään illalla oli vielä vuorossa leikki narulelulla. Haiku ja Raku vetivät selkeää pääroolia leikissä, mutta myös Nora osallistui, vaikkei kameran eteen osunutkaan.

Puussa roikkuu epäilyttävä naru!

Ei leikkiä ilman söpöilyä

Haiku Karhuntassu

R: "Haiku sulla menee tsiljoona vuotta kun vaanit, se on tuli ja liike mikä merkkaa!"

"Tunkelija pedissä!"

Tämä haaste oli tosi mukava niin kissoista kun minustakin, kiitos Millalle sen keksimisestä! Tein haastetta edeltäneenä sunnuntaina viikon aktivointisuunnitelman, mitä onnistuin noudattamaan ilahduttavan hyvin ja tuli kehitettyä myös hieman ekstratekemistä (aktivointipallo ja yhden aamun leikkihetki). Ainoastaan perjantaina oli pakko muuttaa toimintamallia kun väsytti niin paljon ja itse asiassa viimeisenä päivänä temppuiluhetken piti olla pidempi, mutta yllättävä väsymys iski kesken kaiken. Kaiken kaikkiaan viikko oli todella antoisa ja olen tosi tyytyväinen kisujen osallistuvuuteen sekä uusiin haasteisiin vastaamiseen. Eiköhän piakkoin taas kokeilla Nose Workin laajempaa sisäetsintää.

16 kommenttia:

 1. Kivoja puuhia! Meilläkään aktivointiviikko ei mennyt ihan putkeen kun olin yhtenä päivänä pois kotoa 14 tuntia enkä, syystä tai toisesta, jaksanut kuin syödä iltapalan ja kaatua sänkyyn. Me siis venytettiin viikkoa päivällä ja postauksen tekeminen on vielä venynyt siihen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kuitenkin, jos vain yhtenä päivänä tullut tuollainen muuttuja! :)

   Poista
 2. On ollut kiva lukea teidän viikosta. Mekin ollaan yritetty tuota namien piilottelua joskus; pitääkin kokeilla taas uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä on tykätty! Mie odotan ja luen innolla muiden raportteja. :) Kannattaa ehdottomasti! Hurjan hauskaa ajanvietettä kisuille.

   Poista
 3. Meillä ekalla kerralla brain mover tyhjeni noin sekunnissa. Ajattelin jo, että onpa tullu ostettua helppo kapistus, mutta seuraavilla kerroilla ei pojat enää osannutkaan nätisti käsitellä luukkuja vaan koko kapistus potkitaan nurin ja sitten herkutellaan. :D
  On teillä ollu kiva viikko.

  VastaaPoista
 4. Kivasti teillä ollut taas tekemistä! Mutkin tähän haastettiin mutta yllätys en ole vielä ollenkaan edes ajatellut asiaa.. Ollut omia kiireitä mutta kai tämä haaste jossain vaiheessa täytyy toteuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat toteutettua, on mukavaa lukea muiden viikoista ja tottakai kisut hyötyy haasteesta eniten! ;)

   Poista
 5. Mainioita leluja teillä! Haluaisitko suositella jotakin mistä voisi herkkuja kaivella helpohkosti? Tuo Peek a prize (vai miten se nyt oli) vaikuttaa aika kivalta. Tidi ei kauheasti jaksa nähdä vaivaa herkun koukkimiseen. Aktivointipallokin jää lattialle, ellei namit pienellä liikkeellä putoa. Voisi olla, että se toisi lisäpotkua kun näkisi herkun liikkuvan labyrintissa sitä koukkiessa :-/
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peek-a-prize ja tuo pyramidi on hyviä siihen! :)

   Poista
 6. Tosi kivan oloinen tämä aktivointihaaste! Kissat saaneet paljon mukavaa tekemistä! :)

  VastaaPoista
 7. Voi että, ompa ihana nähdä miten kissat nauttii aktivoinnista! :) Hitsi vie, täytyisi munkin nyt vähän ryhdistäytyä tän aktivoinnin suhteen eikä aina vain heittää kissoille sitä samaa tylsää namipalloa. :'D Vaikka on se namipallo varmastikin parempi kuin ei mitään ja ainakin kisut jaksaa sitä pyöritellä! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! :) Siinä kuitenkin itsekin piristyy kun haastaa itsensä kokeilemaan jotain uutta- tai ainakin poikkeamaan rutiineista. Mie oon nyt kaivellu kaapista kisuille vanhoja tuttuja naruleluja yhteisiin leikkihetkiin. :)

   Poista
 8. Heeeh, meillä on molemmat aktiivipuuhastelutuotteet kanssa ja tosta ekasta on kadonnut taivaan tuuliin noi pallukat ja laatikotkin on tiees missä - meillä ei ei siis ole ollut kova hitti olenkaan. Pydamidistä pojat syö raksuja, Nisu vaan kaataa sen monasti, koska miksi nähdä vaivaa kun vähän tuupaamalla ruoka on helposti pitkin lattiaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin kokeillaan kaataa (kaadettaisiin, jos en olisi estämässä) ja lautasta pitää pitää pyramidin kattona, ettei kisut käytä oikoreittiä namien pyydystämiseen. :D

   Poista