torstai 27. elokuuta 2015

Kissojen päivä

Kissojen päivä -video esitettiin meille julkaisutoiveena jo marraskuussa. Lupailin koittaa saada videon tehtyä ennen kesää, mutta se jäi motivaatio- ja kiiresyistä. Syinä olivat eritoten keskinkertaisen videonmuokkausohjelman tuomat haasteet, kuten Haikun näkyvyys videolla. Halusin odottaa mahdollisimman lähelle kesää, jotta luonnonvaloa olisi riittävästi ja sitten alkoikin kiireet. Tämä kesä on ollut harvinaisen kiireinen, joten videon kuvaus on aina jäänyt. Viimein maanantaina sain aamulla inspiraation, että nyt olisi hyvä hetki kuvata tämä video kun motivaatiota ja parempi videonmuokkausohjelma (MAGIX'n testiversio) löytyy.

Koska kuvauspäivä tuli extemporena, kuvauksissa olivat mukana vanhat ystäväni Muistikortti Täynnä ja Vaihda Akku, joten jouduin kuvaamaan osan pätkistä kännykällä. Harmi kun kännykällä äänet eivät tule yhtä hyvin esiin kuin järkkärillä. Videosta tuli tosi pitkä, mutta minusta olisi ollut vaikeaa saada mahdollisimman kattava kuva päivästä, jos video olisi ollut lyhyempi. Itse tykkään katsoa pitkiäkin videoita, joten olisi kiva kuulla mitä mieltä te olette pituudesta, oliko ihan sopiva vai liian pitkä ja uuvuttava? Näin pitkiä videoita tuskin on enää ainakaan vähään aikaan tulossa, joten ei huolta. :D

MAGIX'n testiversion kokeiluaika ehtikin umpeutua, joten tämä video on muokattu Windowsin Elokuvatyökalulla. Muiden MAGIX-ohjelmien testiversioiden videoajat oli rajoitettu kolmeen minuuttiin, joten nyt pitää sinnitellä Elokuvatyökalulla vuoden loppuun.

Muutama varoituksen sana videosta: video sisältää mm. kirjaimellisesti kaulojen katkomista, lieviä äksidenttejä, söpöilyä, tarkkaa ja ei-niin-tarkkaa kuvanlaatua sekä sukellusta kissojen mieliin puheenvuorojen muodossa.


Olisi kivaa nähdä millainen on muidenkin kisujen päivä, joten jos intoa löytyy niin eikus kuvailemaan! :) Julkaistusta videosta voi vaikka vinkata kommenttikenttään.

16 kommenttia:

 1. On tuo hieman pitkä. Vähän hypin ja katselin sieltä ja täältä. Näytti moninaiselta päivältä ja heti aamusta tulivat kaakelit hyvin puhdistettua :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sanonut Noralle monet kerrat, ettei sen tarvisi auttaa puhdistuksessa, mutta joka aamu nuo vaan pitää saada näemmä pestyä. :D

   Poista
 2. Tämä video oli kyllä todella kiva, ja mielestäni oikean sopivan pituinen, sisältöä kuitenkin riitti joka minuuttiin! Täytyy yrittää itsekin jossain vaiheessa kuvata päiväkertomus. :) Millainen tuo MAGIX on muuten ollut käytössä? Mä olen toistaiseksi muokannut vain Windowsin elokuvatyökalulla mutta siihen meinaa mennä hermo heti kun yrittää tehdä jotain monimutkaisempaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oli kiva eikä tuntunut liian pitkältä! Mie katselen monesti puolesta tunnista kahteen tuntiin kestäviä pelivideoita, joten oli mielenkiintoista nähdä miten pitkiin kissavideoihin suhtaudutaan, mahtaako niissä olla samaa "taikaa". :D Kuvaa ihmeessä, olisi tosi kiva nähdä teidän päivää! :)

   Mie tykkään MAGIXistä tosi paljon. Se eroaa kovasti Elokuvatyökalusta, joten aluksi minun piti katsoa ohjevideo tuubista videoiden leikkaamiseen, mutta sen jälkeen käyttö on ollut helppoa. Minun käyttöön siinä on sopivasti eri ominaisuuksia ja iso plussa on halpa hinta. Kun lataa testiversion ja rekisteröi sen, saa alennuskupongin sähköpostiin. Suosittelen testaamaan, videon laatu on ilman muokkaustakin parempi kuin Elokuvatyökalussa. :)

   Poista
  2. Heh, let's play -videot on kyllä ihan parhautta! Okei, hyvä tietää. Tuo elokuvatyökalu on kyllä välillä todella turhauttava ja laatu ei tosiaan ole kovin hyvä.

   Poista
  3. Osaa tosiaan turhauttaa. :D

   Poista
 3. Nälkään nääntyvä kissa, joka epätoivoissaan nuolee seinää... :D

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea! Pitääpä katsoa, jos ehtisi kuvaamaan vastaavan. Iski ainakin hetkellinen inspiraatio. Toteutus oli melko pitkä, mutta katsoin kyllä kokonaan. Ehkä muutamaa kohtaa olisi voinut pätkäistä vähän lyhyemmäksi, mutta varmaan kovin lyhyttä tuosta ei olisi saanut millään, kun viihdyttäviä kohtia oli niin paljon.

  Näistä videoista saa niin kivasti kissojen luonteestakin kuvaa. Nora on kyllä aikamoinen hurjapää, kun ponnistaa noin korkealle oven päälle! Ragnar taas niin ihana, kun yritti aina ottaa ruokaa etukäteen ja muutenkin sellainen veitikka. Ja ihanan väriset silmät muuten. Niin suloisia kissoja kaikki kolme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yay, kivaa kun näin moni innostui ideasta! :) Huomasinkin, että olit ollut ripeänä ja jo julkaissut teidän päivästä videon!

   Se on totta, yksi syy miksi tykkään katsoa videoitakin. Vaikka kuvissakin luonteesta pääsee hyvin perille, kuvat eivät päästä tutustumaan kissaan yhtä syvällisesti kuin videot. :)

   Poista
 5. Melko pitkähän tuo oli, mutta oon samaa mieltä siitä ettei lyhyemmässä välttämättä olisi ehtinyt koko päivän touhuja kuin pintaraapaista. Huomaa kyllä, että aika aktiivisia kisuja teiltä löytyy :) Näppärän näköinen hyppy Noralta siihen oven päälle! Vois itekin harkita, jos joskus kuvais tämmösen videon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oli kuitenkin siedettävä pituus! Ovat tosi aktiivisia, eritoten Nora vaatii tosi paljon puuhaa päivittäin. :) Kuvaa ihmeessä, kivaa kun niin moni kiinnostui ideasta! :)

   Poista
 6. Olipa kiva video, tuntui vaan että kisut syövät hirmuisen paaaljon :D Meillä kun ruoka menee vaan aamuin illoin metodilla. Noralla oli kanssa tosi hieno hyppy ja nätisti kaikki odottavat ruokaansa ♥ Curlien ääni on myös niin söpön kimeä :) Voisi joskus ehkä myös koklata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, paljon vai usein vai molempia? :D Raku ja Nora syö varsin paljon, Raku eritoten jos on broilerin paistisuikaletta tarjolla. :D Kokeile ihmeessä! ♥

   Poista
 7. Ihan kokonaan en nyt ehtinyt katsella (kun nukkumatti kutsuu), kiehtova video kuitenkin. Ihanaa seurata tapahtumia.

  VastaaPoista