sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Frettien puolesta

Tassujen tahdissa -blogi on järjestänyt hyvän ja aiheellisen kampanjan frettien pimeää kasvatusta vastaan. Fretit kiehtovat minua kovasti ja niiden ansiosta päädyinkin pienpeto-barfiin kissojeni kanssa, joten haluan tuoda korteni kekoon hyvä asian puolesta.

Pimeä kasvatus myllää kaikkialla vähänkään suosituissa lajeissa ja roduissa. Niin kissa- kuin koirapuolellakin törmää niihin surullisen kuuluisiin tapauksiin, missä huonoista oloista otettu pentu menehtyy nuorena kasvukodistaan saamiin sairauksiin. Näin myös freteillä. Aina ota eläin vastuuntuntoiselta kasvattajalta, älä annan halvan hinnan ja/tai hyvän, mutta epäilyttävän myyntipuheen viedä mukanaan. Kysele, tutki, ole kiinnostunut ennen pennun ostoa ja ole ostopaikan ja olosuhteiden suhteen kriittinen. Älä sääli sairaita pentuja ostamalla sellaisen. Jos pelastat yhden, tuet pimeää kasvatusta ja teet tilaa seuraavalle. Eli terve pentu vastuuntuntoisesta kodista! Näin myös saat nauttia uudesta lemmikistäsi enemmän kun säästyt murheelta, huolelta ja eläinlääkärillä ravaamiselta. :)


Jos haluat auttaa viestin levittämisessä, käy vilkaisemassa kuvassa mainittua blogia (suora linkki kampanjaan kahdessa ensimmäisessä sanassa tässä postauksessa) ja muutenkin jos fretit kiinnostavat, blogi on lukemisen arvoinen!

1 kommentti:

  1. Aivan. Äärimmäisen hyvä postaus!
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista