perjantai 19. huhtikuuta 2013

Operaatio Kalkkuna

Niin sitä mentiin, että 5 kg kalkkuna lähti toissapäivänä kaupasta mukaan. Ja se oli mielenkiintoinen kalkkuna. Ainakin hinnaltaan. Bongasin kahdesta eri kaupasta saman valmistajan kalkkunoita, toisessa kaupassa kilohinta 3.40 € ja toisessa olikohan jotain 5 € paikkeilla. Ajattelin että no onpas halpaa, ilman muuta lähtee mukaan, jos alle 4 €/kg! Kassalla paljastuikin, että kilohinta on oikeasti 6,75 €. Sen olisi saanut selville kalkkunapussin kyljestä, mutta enhän minä hoksannut sitä katsoa. Ei silti paha, joten kalkkuna lähti mukaan joka tapauksessa.

5 kg kalkkunan sulatus on ihan erilaista kuin 1,5 kg broilerin. 10 h huoneenlämmössä sulatuksen jälkeen se oli edelleen kovin jäinen, mutta pakkohan se oli alkaa pilkkoa. Ihan kivasti se pilkkominen meni, varsinkin alueilta, joissa ei ollut luita. Kalkkuna oli kuitenkin yllättävän (iso)luinen ja suuri osa painosta tulikin niistä. 

Lihaa saatiin saaliksi jotain 2,5 kg kieppeillä ja lihan kilohinnaksi tuli yli 10 €. Pilkkomiseenkin meni useampi tunti, pitää sanoa että ihan kiva kokemus oli, mutta ei kiitos enää! :D

Kaikki valmiina pilkontaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti