sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Haikun kanssa ulkona

Haikun kanssa ollaan tänä keväänä käyty muutaman kerran totuttelemassa ulkoiluun talven kestäneen paussin jälkeen. Täällä on vielä pihalla aika paljon lunta, joten meidän ulkoilualue on ollut aika niukasti käytettävissä eikä Haiku ole viihtynyt pihalla kuin korkeintaan 10 minuuttia.

Muutaman päivän ajan varsinkin Haiku on viihtynyt kovasti lasitetulla parvekkeellamme ja koska tänään on ollut kovin aurinkoinen ja lämmin päivä, päätin kokeilla päivänvalossa ulkoilua. Me kun ollaan yleensä menty vasta hämärällä/yöllä kun liikenne on mahdollisimman vähäistä. Ajattelin päivällä ulkoilun olevan hyvää treeniä Haikun suhtautumiseen ohikulkeviin ihmisiin valjastelun aikana.

Haikulle siis valjaat niskaan ja ulos. Raku ei tykkää ulkoilusta, joten se jäi vahtimaan asuntoa siksi aikaa. Haiku menee hienosti portaissa, mutta ulkona, kun pitäisi ylittää parkkipaikka päästäksemme nurmikolle, se epäröi. Kannoin sen oleskelupaikallemme ja Haiku pääsi tutkimaan ympäristöä. Pihalla on yhä pieni lumivuori ja maa on löllöä. mutta myös kuivaa aluettakin on jonkin verran. Tutkittiin sen verran mitä pystyttiin, treenailtiin ohituksia (Haiku menee kyyryyn kun näkee ihmisen kulkevan ohi usean metrin päästä) ja nautittiin ulkoilmasta. Tarkkailtiin liikennettä ja lintuja sekä leikittiin kuminauhalla. Puolen tunnin päästä minun oli pakko laittaa ulkoilulle stoppi kun alkoi olla jo sen verran kylmä. Ihana kuitenkin oli huomata, ettei Hai välittänyt päiväsaikaan ulkoilusta ja jopa tahtoi olla siellä pidempään kuin minä! Eiköhän sitten kun lumet sula kunnolla, päästään olemaan vieläkin pidempiä aikoja kun on jo lämpimämpää ja isompi tila käytettävissä.

Mökkireissuja odotellessa! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti