perjantai 14. syyskuuta 2012

Uusin temppu - koppaan

Erään foorumilaisen inspiroimana opetin kissoilleni kantokoppaan menemisen käskystä. Tämä temppu tulee todella tarpeeseen Haikun kanssa, joka aina pakoilee, jos huomaa, että haluaisin nostaa sen syliin jotain tarkoitusta varten (hampaidenharjaus, valjaidenlaitto, koppaanmeneminen...) ja lähtötilanteet meinaavat aina venyä tämän takia. Molemmat kissat oppivat tämän tempun jo ensimmäisellä harjoittelukerralla ja ovat tykänneet sitä tehdä. Käytiin isän luona päivä tempun opettelun jälkeen ja lähtötilanteet sujui jo paljon helpommin kun molemmat menivät kiltisti koppaansa pyydettäessä. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanat :D aika vaikuttavaa! miten opetit ne tuohon? olis kätevä taito meilläkin varsinkin Natalialla, joka aina aavistaa kun se aiotaan laittaa koppaan ja lähtee käpälämäkeen =)

    VastaaPoista
  2. Joo sama oli tosiaan meillä Haikun kanssa, ei puhettakaan että sitä pääsisi koskemaan selkäpuolelta, jos se aavisti, että se nostetaan syliin lähtöä varten. :D Opetin niin, että pidin namikättä kopan perällä niin, että kissa joutui menemään sisään kokonaan saadakseen namin. Pikkuhiljaa jätin kättä enemmän suuaukolle, mutta vaadin kissalta kuitenkin kokonaan sisäänmenemistä ennen kuin se sai naminsa. Sitten riitti että pidin kättä suuaukon lähellä ja lopulta se jäi kokonaan pois. Naksuttimen avulla homma hoidettiin. :)

    VastaaPoista