perjantai 7. syyskuuta 2012

Elokuun ruokakulut

Minun oli tarkoitus pitää tarkkaa kirjaa elokuun ruokailuista, mutta puolessa välissä kuuta ote alkoi lipsua ja kirjaaminen jäi sitten kokonaan. Ruokakulujen kirjaamisen tarkoitus oli katsoa, minkälaisella (laadukkaalla) ruualla saattaisiin kulut alemmas ja toki muutenkin on mukava nähdä realistinen summa, mikä kissojen ruokaan menee. Tilaan aina zooplussalta monen kuukauden ruuat kerralla (yleensä tilaukset sisältää n. 27 kg ruokaa) + eläinkaupasta ja marketeista ostetut raakaruuat, joten kuukausittaista kulutusta on vaikeahko arvioida ilman kirjaamista.

Jos oletetaan, että kissat söivät loppukuun samalla hinnalla kuin ensimmäisen puolikkaan, niin yhden kissan ruokintaan meni elokuussa 35 € + ravintolisät (yht n. 4 €).

Tällä hetkellä ruokavalioon kuuluu:

Märkäruuat:
- Porta 21
- Miamor
- Applaws
- Almo nature
- Bozita
- Animonda Carny
- Animonda Vom Feinstein

Raakaruuat:
- Kananfilee
- Jauhettu kana
- Jauhettu kalkkuna
- Broilerinsydän
- Broilerin sisäelinseos
- Kanankaulat
- Broilerinsiivet
- Hiiri (aikuinen ja pinkki)
- Katkarapu
- Lohi

Kuivaruuat:
- Applaws

Elokuussa selkeästi kallein päivä oli hiiripäivä, jolloin kissat söivät yhteensä 6.20 eurolla. Halvin päivä taasen oli 0.90 €, tämä päivä sisälsi lähinnä jauhettua kalkkunaa ja Miamoria. Menu ja kulut vaihteli päivittäin.

Selkeästi halvimmat päivät oli ne, jolloin kissat saivat paljon raakaruokaa. Kissat saavat 5 ateriaa päivässä, josta raakaruuan osuus 1-2/5, joten määrää tullaan nostamaan 3/5. Tosin, ateriamäärää alennetaan pikkuhiljaa neljään ateriaan päivässä, joten tällöin raakaruoka tulisi olemaan 2/4 eli puolet kissojen ruokavaliosta. Kokonaan barfiin emme siirry, koska allekirjoittanut on materialisti ja tykkää ostella kissoilleen mm. ruokapurkkeja. Mutta kissat tuskin pistävät pahakseen tätäkään järjestelyä, raakaruuat ovat molempien lemppareita eikä teollistenkaan kanssa nirsoilla. :]

Jospa sitä tämän vuoden puolella vielä koittaisi ja ottaisi koko kuun ruokailut tarkkaan ylös.

Broilerin sisäelinseos: broilerinsydän, kivipiira ja maksa. Päällä merileväjauhetta.


4 kommenttia:

 1. Mä olen ollut hirveän tyytyväinen, että olen pitänyt kirjaa koko vuodelta. Kuukausittainen kulutus on nyt melkein 50 euroa pienempi kolmelta kissalta :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin varmaan tulee olemaan kulutus kahdenkympin paremmalla puolen per kissa, näin uskoisin. Ainakin sitten kun saadaan neljään ateriaan päivässä laskettua tuota syömistä. :) voisi vaikka loka tai marraskuun ottaa laskennan alle.

   Poista
 2. Ihana tuo syy miksi ette ala barffiin :D ja huomasinpas muuten että muokkasin blogini taustan vahingossa näköjään samanlaiseksi kuin sulla. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. :D siinä on se jokin viehätys availla kissanruokapurkkeja. Ja ei haittaa, ainakaan minua. :) taustathan on kaikkien käyttöön, ei voi omia :D

   Poista