perjantai 7. lokakuuta 2011

Vierailuja

Jahas, viime kirjoituksesta onkin jo jonkin aikaa. Käytiin eilen isän luona, ensimmäinen kyläilyreissu. Haiku tutki asunnon oikein reippaasti, mutta sen jälkeen alkoi armoton miukuminen, joka kesti kaksi tuntia. Ruoka ei maittanut kuin temppujen yhteydessä kädestä syötynä. Olisin halunnut käydä Haikun kanssa ulkonakin, mutta ostamani valjaat oli kaulasta liian väljät (XS-koko) eikä kaupassa ollut pienintä, eli XXS-kokoa. Pitää tosin katsoa ettei se taas ole liian pieni. :D Onneksi on vaihto-oikeus.

Isän jälkeen käytiin vielä pikaisesti mummolassa näyttämässä Haikua papallekin. Sielläkin se tutki ensin reippaasti asunnon läpi, mutta sitten alkoi miukuminen. Lähdettiin sitten heti kahvien jälkeen. Kotona Hai menikin lähes heti nukkumaan oltuaan jo 5 tuntia pútkeen hereillä. Kotimatkalla silmät jo hieman lupsuikin.

Opeteltiin eilen taas uusi temppu; nuole. Haikulla on ihanan iso oppimismotivaatio, nauroin kun luin eräästä kirjasta kissoille suositeltavan 5 min koulutusjaksoja, ei sen kauempaa että kiinnostus pysyisi yllä. Ennen uuden tempun opettelua me treenailtiin vanhoja, yhteensä temppuiluun meni 20 min ja Haiku olisi senkin jälkeen halunnut jatkaa.

Tällä hetkellä Haiku osaa temput:
  • istu
  • koske
  • femma (ylävitonen)
  • nuole
  • ali (kävelee/ryömii koukussa olevan jalan ali, riippuen mataluudesta)
Haikulle on varattu ensi viikolle eläinlääkäriaika, uusitaan rokotukset ja tutkitaan mikä ihme korvia vaivaa, ne kun ovat kutisseet jo kuukauden päivät ja on likaiset. Korvapunkin varalta tutkittiin jo viimeksi, mutta niitä ei ollut.Alkaa olla jo taas kissakuume, Haiku ei selvästi ole onnellisimmillaan yksinään. Tiedän että se olisi paaaaljon onnellisempi toisen kissan kanssa ja jatkuva miukuminenkin vähenisi. Tällä hetkellä Haikusta koituvat kulut on liian suuret, ei onnistu. Ruokaakin Haiku syö noin 2 €/ pv. Me ollaan jo nyt pitkälti vitamiinittomassa ruokavaliossa, joten olen harkinnut siirtymistä märkäruuista raakaruokaan, jolloin taatusti säästäisin ruokakuluissa (yksi 70 g applaws-märkäruokapurkki maksaa noin 1 € ja olen ostanut broilerin sydäntä 105 g 0,30 €.....) Eipä varsinainen lihakaan ole raakana yhtä kallista kuin märkäruoka. Pitää miettiä. Ihmettelen kyllä miten jotkut pystyvät elättämään kissansa (x2) laadukkaalla ruualla alle 60 € kuussa. D: jos saisin Haikun ruokakulut puolitettua, voisin alkaa harkitsemaan toista kissaa. Ajatustasolla. Sen tulisi tosin olla leikattu, eli aikuinen. Tämä menee edes ajatustasolla ensi vuoteen, ellen jostain saa arpavoittoa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti