Ragnar

FI*Dezzicat's Bravura BamCurl
Lyhytkarvainen american curl uros
Punahopeatäplikäs bicolour
ACS ds 03 24 var
S. 29.10.2011
Kastroitu: 5.4.2012

Historia

Alunperin ensimmäisen kissani tuli olla pyhä birma. Sitten somali, sen vastatessa paremmin luonnevaatimuksiani. Somali oli jonkin aikaa haaverotuni, kunnes aloin kuitenkin miettimään, löytyisikö roduista joku muukin, joka vastaisi vaaatimuksiani. Somali oli muuten aivan ihana, mutta niiden puheliaisuus mietitytti ja ajattelin josko löytäisin hiljaisemman rodun muuten samoilla luonneominaisuuksilla. Ja näin löysin vuoden 2011 keväällä american curlin Kissaliiton sivujen kautta. Ihastuin rotuun ja aloin ottamaan siitä enemmän selvää. Lähetin muutamalle kasvattajalle sähköpostia ja kyselin enemmän rodusta. Rotu kuulosti niin hyvältä ja ulkonäkökin oli niin mieluisa ja terveyskin oli somalia parempi, joten päätin sittenkin ottaa curlin somalin sijaan. Tarkoitukseni oli ottaa ensin yksi kissa ja opiskeluni päätyttyä toinen. Ellei curli sitten kuitenkin vaatisi kisukaveria, niin silloin aiemmin. Toiseksi kissaksi harkitsin somalia tai maatiaista.

Valitsin kasvattajan, jolta pennun halusin ja menin katsomaan rotua (ja kasvattajaa ja hänen kissojaan) kesällä 2011 Kempeleen kissanäyttelyyn, jossa myös tapasin tulevan pentueen emon ja kasvattajan toisenkin curlinaaraan. Alkoi tuskattuttava odotus, joka harmikseni päättyi niin, että taloudellisista syistä jouduin luopumaan curlihaaveesta ja ottamaan kissan, joka pärjäisi varmemmin ainoana kissana kunnes valmistun. Otin siis maatiaisen, sillä somalikin on kissakaveria vaativa aktiivinen rotu.

Mutta valitsemani maatiainen olikin kissa, joka vaati kissakaverin seuraa ollakseen onnellinen. Siitä lähtien kun otin Dezzi-kasvattajaan yhteyttä ensimmäisen kerran curlikysymysteni kera, ollaan oltu facebook-kavereita ja olen sitä kautta päässyt seuraamaan sen pentueen kehitystä, josta minun oli tarkoitus pentu ottaa. Siellä oli vielä 2 lyhytkarvaista poikaa vapaana. Tuntui kuin kohtalolta, että Dezzin kaltaisella laadukkaalla kasvattajalla oli vielä pari pentua jäljellä, jotka vieläpä lähenivät luovutusikää. On ollut tuskaista seurata pentujen kehittymistä tietäen ettei voi pentua ottaa. Mutta nyt kun "jouduin" toista kissaa etsimään, niin päätös oli helppo keneltä pennun haluaisin. Otin siis Dezziin yhteyttä ja sain pennun varaukseen. Ja näin Raku-jellona kotiutui 11.2.2012 15 vk ikäisenä. :]

Ensimmäistä tuntia meillä

Curlipennun kuvaaminen haastavaa(ko)

Alienapina

Vähän isompi Raku


Luonne


Pentuna Raku oli rauhallisempi kuin nyt. Mikä on kyllä vähän hassun nurinkurista. :D Ragnar ei kuitenkaan ollut pentuna rauhallinen. Se leikki aina kun sitä leikitti ja Haikun kanssa painittiin ja ralleiltiin paljon. Itse Raku ei kuitenkaan kovin paljon leikkejä aloittanut, toisin on nyt. Lähempänä 1-vuotissynttäreitäään Rakun luonne muuttui aktiivisemmaksi ja se alkoi myös itse pyytää leikkikaveria ja myös riehumaan itsekseen. Se alkoi myös harrastamaan selkään/olkapäille hyppimistä, josta saikin lempinimen apina.

Rakulla on oikein valloittava ja unelma luonne. Se on hyvin aktiivinen, mutta Haikuun nähden tasapainoisempi. Se on myös hyvin pehmeä luonteeltaan. Lempeä, ystävällinen ja utelias. Ääntäänkin se on oppinut käyttämään. Huumorintajua löytyy yllinkyllin.

Raku on älykäs poika ja se osaa tällä hetkellä 23 eri temppua ja tunnistaa joitain sanoja: leekataanko (=leikitäänkö), onko nälkä, (leikin) loppu, alas, herkutellaanko, kieltosanat.

Rakun lempparileluja on ohuet narut, kuten kuminauhat ja myös riikinkukonsulkalelun jäänne (tappi narun päässä).

Cat Dancer on tosi suosittu

Vauhdilla ja huumorilla eteenpäin


Näyttelyt7 v komistus ♥


Temput 


Temput mitä Raku osaa:


1. Femma
2. Toinen
3. Kaada
4. Vieritä
5. Kiinni
6. Hyppää
7. Koppaan
8. Läpi (kiertää jalan (puolikasi))
9. Mennään (pujottelu jalkojen välistä)
10. Peruuta
11. Ali
12. Kymppi
13. Ota (ottaa esineen tassuihinsa)
14. Piiloon
15. Tule pois
16. Soita
17. Paukuta
18. Ympyrä
19. Pelaa (jalkapalloa)
20. Läpy (femma Noran kanssa)
21. Vilkuta
22. Jaloille (kävelyä etutassut jalkojeni päällä)
23. Kuka on kaveri? (koskettaa tassulla Kodaa)
24. Tunneliin
25. Tassu tassun päälle Kodan kanssa
26. Kuonohaaste-temppu
27. Hali (Kodalle)
* Kasi
* Köhköh (yskäisyliike)

* = harjoittelussa

2 kommenttia:

 1. hei. Onko kissoillasi ilmennyt mitään sairauksia. Korvissa tai hampaissa mitään ongelmia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti on. Molemmat ovat moniallergikkoja, mikä oireilee korvien kutinana. Yksilöidyllä ruokavaliolla ei ongelmaa. :)

   Noralla on todella hyvässä kunnossa hampaat, mutta Rakulla riesana harmillisesti syöpymäsairaus FORL, joka pitkään pysyi kurissa aktiivisella hampaiden harjauksella. 2014 todettiin ensimmäistä kertaa alkava syöpymä ja hampaita poistettiin vasta onneksi 2017 eli 6-vuotiaana.

   Meillä on käynyt tosi surkea tuuri allergioiden suhteen, sillä se ei ole curlien rotuongelma, vaan se voi puhjeta siinä missä mille tahansa muullekin rotu- tai maatiaiskisulle. Molemmat kisut ovat eri suvusta, mutta silti näin kävi. :'D

   Poista