sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Synttärisankareita

Meillä on kaikki hyvin, bloggailu on vain taas onnistunut jäämään muun elämän jalkoihin.Tässä kuukausien aikana Norakin ehti täyttää vuosia ja tässä kuussa on jopa kahdet synttärit, joten juhlitaanpa kaikkia tässä samassa!

Nora 3.8.

Prinsessa Nora täytti 11 vuotta!! Kävimme kesäkuussa hampaidenputsauksessa ja tarkistimme samalla hampaiden kunnon röntgenillä ja otimme laajat senioriverikokeet. Noralla on käynyt todella hyvä tuuri hampaiden kanssa, sillä tytöllä on yhä kaikki hampaat tallella! Mitään selkeää alkavaakaan syöpymää ei todettu. Verikoetuloksetkin näyttivät oikein hyvää eikä tytöllä ole niiden osalta huolta. Tytöllä ei ole ollut minkäänlaisia oireita, mutta jostain syystä maksa-arvot ALAT ja ASAT olivat hieman koholla (kilpirauhasarvo oli normaali). ALAT oli 183 (viitearvot: 30-130) ja ASAT 116 (viitearvot: 15–58). 

Suosituksena saimme varata ajan vatsaontelon ultaukseen tai kontrolliverikokeet 1 kk päähän, jotta varmistetaan, ettei maksassa ole mitään vialla. Kävimme kontrolliverikokeissa syyskuussa ja arvot olivat laskeneet: ALAT oli 162 ja ASAT 36. Kontrolli otettiin lähempänä olevalla eläinlääkärillä eikä tämä eläinlääkäri ollut huolissaan arvoista, etenkin kun kyseessä oli oireeton vanhempi kissa. Arvot pidetään mielessä, mutta tällä hetkellä ei ole syytä laajempiin tutkimuksiin.

Tyttöä ei ikä paina: energiaa, nopeutta ja ketteryyttä riittää! Norasta saa aina kainalokaverin oli sitten kyse päivä- tai yöunista.

Onnea ihanalle kauniille prinsessalle!


Minho 23.10.


Meidän nuorimmainenkin on jo 2-vuotias! Minho on energinen, nopea ja aktiivinen ja tulee ihan erinomaisesti toimeen kaikkien kanssa. Olkapäällä oleskelu on lempipuuhia. Poika on aina valmis leikkiin ja on täysi herrasmies. Kissakavereita kuunnellaan ja kunnioitetaan antamatta kuitenkaan kävellä yli.

Onnea vauhtihirmu-Minholle!



Ragnar 29.10.


Kolmas sankari vuorostaan täyttää jo 12 vuotta!! Onneksi poika on ikinuori, muuten mamille pukkaisi kriisiä jos toistakin. Rakulla riittää energiaa eikä ikä näy: yhä hypitään ja ralleillaan kuten ennenkin. Rakulla on ollut koko ikänsä ongelmia hampaiden kanssa ja viime vuoden lopulla poistettiin loppujakin hampaita niin, että suuhun jäi vain yläkulmahampaat. Näissä hampaissa ei oltu todettu alkavaakaan syöpymää, joten saivat jäädä. Poika on pärjännyt tällä hammasmäärällä todella hyvin,  lihat tarjoillaan valmiiksi syömiskokoon paloiteltuna. Voi nauttia elämästä ilman hammashuolia. 

Raku ja Minho ovat bestiksiä keskenään, pesuja jaetaan ja välillä painitaan.

Onnea aurinkoiselle poikkulille Rakulle!


"Äiti auta!" Jospa namia saisi jos vähän halaa


6 kommenttia: