torstai 9. tammikuuta 2020

Joulukuun joulunäyttely

Osallistuimme Pohjoisen Rotukissayhdistyksen järjestämään jouluteemaiseen näyttelyyn 14.-15. joulukuuta. Näyttely oli teemansa mukaisesti koristeltu upean jouluiseksi, joten fiilistelkäämme joulua vielä hetki näiden kuvien kautta.

Näyttelyviikonloppu oli tapansa mukaan upea tunnelmaltaan ja hauskaa oli. Lähtöaamu taasen... Kodan ulospäinsuuntautunut luonne näkyy ja vaikuttaa näyttelyissä. Näyttelyt ovat aina olleet Noralle mieluisia siksi, että se saa viikonlopun ajaksi minun jakamattoman huomioni. Kodan tultua mukaan näyttelyihin Noran huomionsaanti on vähentynyt niin paljon, että se on alkanut vaivata minua.

Ja selvästi myös Noraa, koska hyvissä ajoin lähtöaamuna Nora sukelsi sängyn alle eikä meinannut tulla pois sieltä millään. Tällä on huima ero siihen erääseen kertaan kun Nora hyppäsi tason päälle, jotta se olisi helpompi ottaa kiinni. Tarkoituksella tai ei, mutta kuitenkaan tyttö ei ollut lainkaan jännittynyt.

Pääsimme kuitenkin lähtemään tarpeeksi ajoissa, ettei hoppua päässyt tulemaan.

Lauantai


Nora on yleensä ensimmäisten joukossa pöydällä, mutta tällä kertaa tuomarimme oli saanut arvosteltavakseen myös kategorian 1 ja oli täten järjestyksessään ensimmäinen. Odotellessamme vuoroamme aloitin antamaan Noralle ekstrapaljon huomiota, että näyttelyistä tulisi taas tytölle kiva juttu.

"Mutta minäkin olen täällä!!"

Prinsessa muhkussa prinsessapedissään

Aika oli selvästi kuitenkin liian lyhyt, sillä kun viimein koitti meidän vuoromme, Nora oli niin liukkaana tuomarin käsissä, ettei tosikaan. Kiemurteli ja änkyröi (ei kuitenkaan äännellyt), mitä se ei ole koskaan ennen tehnyt.

Prinsessa änkyröi

Tässä jo rauhallisemmin kun pääsi mamin käsiin

Tuomarina meillä oli suomalainen Bjarne Wikström, jonka arvostelusta jäi hyvä mieli, ei prinsessan oikkuilu onneksi haitannut. Bjarne piti erityisesti Noran näyttelykunnosta, vartalon pituudesta ja luustosta, Noran mielentilan vuoksi silmät eivät päässeet aluksi oikeuksiinsa ja saivat arvosanan "hyvä". Korvat saisivat olla isommat ja avoimemmat, mutta rusto on ex (curlien korvat ovat normaaleja korvia rustoisemmat/kovemmat, mikä mahdollistaa niiden muodon). Tyttö sai sertinsä ja kutsun TP-valintaan.

Päivän edetessä alkoikin jännät ajat, sillä näytti siltä, että Kodan arvostelu ja Nora TP-valinnat ajautuisivat päällekäin. Eikä siinä kaikki, Noran veteraaniarvostelun vuorokin alkoi lähestyä uhkaavaa vauhtia. Onneksi kisujen mummi oli mukana ja hän pystyi ottamaan toisen kisuista. Olin ajatellut hänelle Noraa Noran helpomman käsiteltävyyden ja keveyden vuoksi, mutta lopulta päädyimme seilaamaan kisuja sylistä syliin ja minä esitin kisuja sitä mukaa kun ehdin, mummin odottaessa toisen kisun kanssa kulloisenkin tuomarin luona. Lopulta täysin päällekäin meni vain Kodan TP-valinnat ja Noran veteraaniarvostelu, joissa minä olin Noran kanssa ja mummi Kodan.

Mutta, palataksemme kronologiseen järjestykseen. Noran matka päättyi TP-valintoihin ja oli lennosta aika vaihtaa jännittämään Kodan arvostelua.

"Murr, taas tämä minikoppi! Päästäkää poooois!"

"Ääääää!!"

Kodan arvostelusta ei ole kuvia, mutta poitsu käyttäytyi tapansa mukaan hyvin. Tuomarina meillä oli Ksenia Karpinska, joka oli ensimmäistä kertaa arvostelemassa Suomessa.  Ksenian arvostelussa oli vahvasti läsnä Kodan kehityksen keskeneräisyys, mutta exää oli profiili, silmät, korvat, turkin väri. Turkinpituuskin oli onneksi jo ex, sitä jännitin eniten.

Koska poitsu on kuitenkin vielä kehittymässä, TP-valintojen sijoitus oli 3/3. 

Nom nom ruusuke!

Noran veteraaniarvosteluissa meillä oli tytölle tuttu tuomari Madgalena Kudra, hän on ollut Noralla 2 kertaa aiemminkin. Nora sai upeat arvostelut, mutta menestystä ei tullut veteraanien TP-valinnoissa. Madgalena rakasti Noran mittasuhteita, turkinlaatua ja silmiä, joiden väri sai taas erityiskehut, vaikkei siitä pisteitä curleilla tulekaan. Valinnoissa Nora oli kuitenkin 7/7 ja jäi täten ilman veteraanipisteitä.

Vetskuarvostelussa

Nora sai kuitenkin veteraani-ruusukkeen, kuten muutkin luokkaan osallistuneet. Osassa näyttelyn ruusukkeista oli jouluteema.

Yövyimme taas näyttelyhallin yhteydessä olevassa Forenom-hotellissa, jossa Nora jatkoi ekstrahuomion nauttimisesta täysin rinnoin.

Oi hotellitunnelmaa

Lauantain tulokset:

Nora: EX1 CAPS
Nora veteraani: sija 7
Koda: EX1 CAPIB

Sunnuntai


Mitä Noraan tuli, sunnuntai oli tunnelmaltaan aivan eri. Ekstrahuomio oli tehnyt tehtävänsä ja tyttö oli jälleen oma itsensä. Näyttelypäivän aikataulukin oli meille suotuisampi, sillä Nora oli päivän toisena pöydällä tuomarillaan. Noran tuomarilla Dominika Halickálla oli myös tuomarioppilas.

Tuomarioppilas Annukka Rintakumpu.

Dominika rakasti Noran silmiä, mutta - jälleen - väristä ei tule pisteitä. Korvat voisivat olla isommat, mutta muuten ex, turkissa kuviota ja väriä myöten kaikki ex, leuka ok. Tyttö sai sertinsä ja kutsun TP-valintaan, jossa ei kuitenkaan päässyt jatkoon.

Tyytyväinen prinsessa tarkkailee yleisöä mukavasti suojastaan


Kodalla oli sunnuntaina tuomarina Marcin Biernaczyk. Marcin piti erityisesti poitsun mittasuhteista ja silmistä. Tässäkin arvostelussa oli paljon läsnä kehityksen keskeneräisyys, mitä poitsu toki on. Somppujen kehitys kestää 3-vuotiaaksi ja Koda on 1,5. Ex turkinpituus, ex tasainen ticking. Lämmin kehonväri. Häntä voisi olla karvaisempi.

Odotellaan tuomarillepääsyä, hirrrrmuisesti ihmeteltävää! Kamera, OMG!

"ex slender body, ex length"

Koda sai sertinsä ja valmistui International Premieriksi!! Sai myös kutsun TP-valintoihin, jossa vastassa jälleen kovat kilpailijat ja täten poitsun päivä päättyi siihen. 

IP-poitsu ♥ ♥


Noran veteraaniarvostelussa oli sunnuntain tuomarina Martti Peltonen. Martti rakastui Noran... no, lähes kaikkeen! Lyhyesti, seteli täyttyi huutomerkeistä ja positiivisista kommenteista. Ainoat miinukset olivat, että leuka saisi olla vahvempi ja häntä pidempi. Erityiskehut tulivat turkin kunnosta ja kunnosta yleensäkin. Arvostelu(seteli)n kruunasi symppis energistä linjaa jatkava loppukommentti yleisvaikutelmaan: "she is very sweet!"Veteraanien TP-valinnassa oli tällä kertaa 6 kisua, Nora sijoittui kolmanneksi.

Koska kumpikaan kisuista ei päässyt jatkoon, pääsimme kohti kotia jo hyvissä ajoin päivää.

Kiitokset jälleen kaikille hienosta viikonlopusta! Oli ihana miten porukka oli ottanut osaa jouluteemaan ja Porok:kin laittanut parastaan. Tässä muutamia paloja jouluisesta tunnelmasta:

Ruusukepuu (joulupukki jakoi BIS-palkinnot)


Itse joulupukki jakoi myös jouluteeman leikkimieliset palkinnot

Huomasitteko arvostelukuvissa tuomaripöytien taustalla olevat lahjapaketit?

Sunnuntain tulokset:

Nora: EX1 CAPS
Nora veteraani: sija 3
Koda: EX1 CAPIB IP!!

4 kommenttia:

 1. Kiva jouluteema ja joulupukki! :D Varmaan on ollut mukavaa tuollaisessa näyttelyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, teemaan oltiin panostettu niin upeasti, kuten kesällä safarinäyttelyssäkin! ♥ Joulupukki oli kaikille iloinen yllätys :D

   Poista
 2. Thanks for sharing these lovely photos. It looks like it was such a wonderful time and we love the Christmas theme. Glad Santa Claus was there and hope he gave out some goodies too. Have a fantastic rest of your week.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It truly was, the club that organized the show and the participated cat owners (and judges) had truly done their best to bring the Christmas Spirit to life!! :) Themed shows are rare so it was so lovely to see how excited and abroad the owners were by it, throwing themselves to the fun. Have a fantastic week too!

   Poista