sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Liikkeessä nukkuessa ja valveilla

Nora on kisuista se, jonka olen nähnyt eniten näkevän REM-unia. REM eli Rapid Eye Movement, nopeat silmäliikeet, tunnetaan myös mm. nimellä vilkeuni. Tässä unen vaiheessa tapahtuu suurin osa unien näkemisistä ja aivot toimivat yhtä vilkkaasti kuin valveilla. Sen lisäksi, että silmät liikkuvat, hengityksessä, aivosähkökäyrissä ja verenkierrossa tapahtuu voimakkaita muutoksia. Sain kuvattua videon Noran nukkuessa sylissäni. Videota ennen Noralla jalat heiluivat niin, että varmasti oli makoisa jahti päällä. Tietenkin, perinteisesti, ne isoimmat jutut ehtivät tapahtua ennen kuin ehdin laittaa kameran kuvausvalmiuteen. Videolle päätyi kuitenkin mm. lähikuvaa nopeista silmäliikkeistä.Onnistuin eilen myös nappamaan videolle Noran hypyn kirjahyllyltä kiipeilypuuhun. On se tyttö hurja, arvasinkin, että se alkaisi käyttämään tuota reittiä. Huvihyppelyn lisäksi Noralla on nyt pakoreitti kirjahyllyn päältä, mikä on tärkeää, sillä joskus kun Rakulla on liikaa virtaa, poitsu ajattaa Noran kiipeilypuuhun eikä välitä murinasta, vaan koittaa painia väkisin. Välillä Nora on sitten poistunut tilanteesta hyppäämällä suoraan kirjahyllyn päältä matolle, jos en ole ehtinyt ajoissa paikalle komentamaan Rakua alas. Tarpeen tullen kiipeilypuu on vähän mukavampi laskeutumispaikka tuolta korkeudelta ja ylipäänsä vähentää loukkuunjäämisen tunnetta.Kehräyksentäyteistä ystävänpäivää kaikille karvallisille ja karvattomille! ♥

22 kommenttia:

 1. Olen huomannut myös Sofilla tuota REM -unta. Se on hauskan näköistä, kun silmät ovat "auki", mutta kissa jossain kaukaisilla metsästysmailla :)
  Olipa hurja hyppy Noralta! Onneksi ei hypännyt tuohon pussiin, vaan tukevalle alustalle.
  Hyvää ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Hauska seurata silmän liikkeitä. :)

   Onneksi ylempi taso on sen verran korkealla, että on helpompi hypätä alemmas. Varmaan ylempikin kestäisi ainakin jonkin aikaa hyppyjä, mutta onhan alempi paljon vakaampi alusta. :D

   Poista
 2. Ihana uneksija. Meillä Punkku on se, joka näkee enemmän unia, Pena on vähän 'varovaisempi' nukkuja eli aina valmiina puolustamaan valtakuntaa.
  Wau mikä hyppy Noralta! Onhan sulla kirjahyllyt pultattu seinään? :)
  Hyvää ystävänpäivää!
  -P&P ja ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhh, voi Penaa. :D Täällä on vaikea sanoa mikä on Rakun ja Haikun REMien laita, mutta niidenkin olen nähnyt näkemässä näitä unia. Raku on kuitenkin Haikua sikeämpi nukkuja.

   Ei ole pultattu, mutta tänään isä kävi ruuvaamassa kirjayllyt kiinni toisiinsa, mikä ajaa saman asian! :) Lisäksi puuta on siiretty muista syistä lähemmäs hyllystöä, joten Nora ei tarvitse enää yhtä paljon ponnistusvoimaa päästäkseen puuhun.

   Poista
 3. Ketterä Nora! Pöpöllä nykii aina suupielet ja viikset vipattaa REM-unen aikana, se näyttää hassulta :D

  VastaaPoista
 4. Leevi luval Leevi Ukko: Leevi tuumas et vai kaveri tiätystenki olis oikkiastas aika mukava, nin tommossi proplemei voi tulla. Kuka ain jaksa paini ja ainaki näin ku o jo vähä hiljasemppa menon tottunu. Nii ja kaikki mukava kaveruksil ja heij väelles käski Leevi toivotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pitkälti kiinni kemioista eli kannattaa hankkia luonteeltaan paljon samanlainen kisu kaveriksi. :) Jos on rauhallinen, niin hyvä kaveri on toinen rauhallinen jne. Täällä kaikki kisut on aktiivisia ja ovat hyviä ystäviä keskenään, vaikka välillä nahistellaankin. :) Rakulla tulee noita väkisinpaineja lähinnä silloin kun en ole leikkinyt sen kanssa tarpeeksi, jolloin energiaa on jäänyt liikaa purkamatta.

   Poista
 5. Hui, Nora on kyllä hurja hyppääjä. Tuli heti myös mieleen se yksi video, jossa Nora oli hypännyt oven päälle. Hyvää ystävänpäivää myös sinne!

  VastaaPoista
 6. Ihana Nora! Meillä Eemeli näkee välillä syömisunia. Ensin sen viikset värähtelevät ja silmät räpsyvät ja sitten mukaan tulevat tassut jotka tärisevät kuin tyyppi juoksisi. Sen jälkeen kaikki liike loppuu ja hetken päästä Eemeli alkaa maiskuttaa. :D Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 7. Siru ja Manu näkee molemmat usein REM-unia, Siru viimeksi hetki sitten kun nukkui sylissä. Sätki ja nyki ja tuhisi. Hyvin usein REMit tapahtuu silloin kuin nukkuvat sylissä. Ninjalla vaan viikset väpättää ja hieman nytkähtelee REMin aikaan, ei juurikaan muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin olen kaikki Noran REMit päässyt todistamaan sen nukkuessa sylissä. :) Rakun olen toisinaan yllättänyt näkemästä REMejä kiipeilypuussa, Haikun lähinnä silloin kun se on nukkunut vieressäni tietokonepöydällä.

   Poista
 8. Selvästikin jänniä unia ja tosi upea hyppy! Meillä Kajsa on kova näkemään hurjia unia.

  VastaaPoista
 9. Ipanalla sama juttu, mutta haukun kera. Kun yrittää ottaa kameraa niin se joko a) haukahtaa just itsensä hereille tai b) singahtaa ylös ja syyttää sen herättämisestä mulkoilemalla tai tökkimällä kuonolla jalkaan. Kyl tuo REM-uneksinta on kyllä ihanaa katseltavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Owwww, haukku-unia ♥ Olisi mahtava, jos onnistut jossain vaiheessa kuvata sen!

   Poista
 10. Täälläkin pojat aina maiskuttelee ja juoksentelee ja väpättää muuten vaan aina unissa ♥ Tuo noran hyppy on aika hurja, huh!

  VastaaPoista