sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Agilityharrastuksen herättelyä

Yksi tämän vuoden tavoitteista oli kunnostautua agilitypuolella. Kissat ovat nauttineet suuresti niistä vähäisistä agikerroista mitä meillä on ollut aikoinaan, mutta minulla ei ole ollut suuremmin intoa jatkaa kun osa esteistä, etenkin pulloista koottu pujottelurata, ei ole käytännöllisiä eikä suurinta osaa esteistä voi sanoa kovin esteettiseksikään.

Kävin katsomassa keväällä kissa-agilityesittelyn, josko saisin inspiraatiota ja vinkkejä esteiden tekoon (ja tottakai kun kerrankin Kemissä oli jotain kissoihin liittyvää ohjelmaa!). Esitys/esittely oli mahtava ja kissat nauttivat täysin rinnoin touhuamisesta. Agilityn lisäksi kisut esittelivät hieman temppupuoltakin.

Inspiraatiota on tullut suunnasta jos toisestakin, muttei niin paljon, että olisin saanut tartuttua tuumasta toimeen. Marraskuussa törmäsin facebookissa Suomen Agility Kissat ryn vastustamattomaan tarjoukseen, jossa marras-joulukuussa jäsenmaksun maksaneet saavat ensi vuoden jäsenyyden kaupan päälle. 6 €/vuosi ei paljoa lompakkoa köyhdytä ja isona plussana jäsenyyden myötä tulee myös tarkat estetiedot, joiden avulla toivon viimeinkin pääseväni rakentamaan esteitä kun mittojen kanssa ei tarvitse mennä arvuuttelemalla. 

Jenni Yli-Tainio Animal activesta piti keväällä kissa-agilityesittelyn Kemissä. Tässä radalla innokas Neppis-pentu.

Jäsenyyteen kuuluu myös mm. 2 Agikissa-jäsenlehteä vuodessa sekä maksuton osallistuminen kisoihin. Meillä pysytään kotiagilityssä, mutta mukava päästä lukemaan lehteä kiinnostavasta aihealueesta. Plussaa, ettei jutut rajoitu vain agilityyn. Pitää vielä pohtia missä ja miten esteet olisi järkevintä tehdä, mutta josko nyt sitten ensi vuonna olisi niiden teon aika ja meidän agiharrastus pääsisi kunnolla eloon! :D Myös valmiita esteitä pystyy tilaamaan, mutta kokeilen niiden tekoa ensin itse.

Radalla sokea kissa Miuku. Meno oli niin itsevarmaa ja reipasta, ettei sokeutta olisi huomannut, ellei ohjaaja olisi siitä maininnut.

Miuku esitteli myös kellonsoittotaitojaan.


22 kommenttia:

 1. Tuo olisi varmaan hyvä harrastus kissoille, kun vaan ehtisi siihen paneutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti! :) Esteitä voi tehdä myös ihan arkisista asioista, mutta itseä häiritsee ne eritoten kuvausten kannalta, joten haluan oikeaoppisemman näköisiä esteitä. :D

   Poista
 2. Agility mulla oli mielessä yhdeksi harrastukseksi silloin kun Penan hankintaa suunnittelin, mutta niin on tuokin jäänyt vaan suunnitelmaksi... Ehkä vielä jonain päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on hyvä pitää kiinni, ehkä inspiraatio vielä tulee! :) Ainakin meillä kisut ovat nauttineet agista kovasti silloin kun ollaan sitä tehty.

   Poista
 3. Agilityraporttia odotellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa mennä kevääseen tai kesään huonolla tuurilla. :D

   Poista
 4. Voihan agility. :D Me rakennettiin agirata jo kesällä, mutta se ei kyllä ole ollut niin ahkerassa käytössä, kun ajattelin. Olisin halunnut opettaa Jacksonille agilityä, mutta se ei oikein lämmennyt ajatukselle. Paavo taas oppi radan nopeasti, joten tylsistyttiin touhuun molemmat. :D haha. Paavon agi vauhti on kovin hidasta. Se lähinnä lönkystelee radan läpi. Aloin opettamaan sille vauhtia juosten seuraamisen avulla. En vain koskaan saanut aikaseksi yhdistää sitä rataan. Nyt meillä on tarkoitus (taas) yrittää ryhdistäytyä temppuilu puolella, ehkä voisi taas tuota rataa kokeilla. Tuo on niin hienon näköistä, kun kissa menee lujaa ja varmasti radan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi poikia. :DD Kannattaahan se vielä Jacksonin kanssa kokeilla, josko mieli olisi muuttunut! Meillä kisut ovat tosi nopeita radalla, jopa niin nopeita, että olen joutunut kutsumaan niitä takaisin kun ne ovat juosseet edelleni eivätkä täten ohjauksen puutteesta mene välttämättä seuraavan esteen kautta, vaan juoksevat vierestä sen kivemman esteen luo. :DD Ehkä tähän tulee parannus sitten kun saadaan ne kunnommat esteet käyttöön. :)

   Poista
 5. Ketterän näköinen kisu videolla! Pöpön meno on vähän hidasta ja tahmeaa, vaikka se estejutuista tykkääkin. Meidän tekemä keinulauta osoittautui vähän pieneksi Pöpölle, joten saatiin nyt joululomalla uusi vähän pidempi. Harjoitukset pääsevät jatkumaan! Odottelemaan jäädään teidän treenikertomusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! :) Meillä nykyinen keinulauta on kapea ja hutera eivätkä kisut hirveästi siitä sen vuoksi tykkää. Se on niille vaikein este ja saattavat koittaa huijata hyppäällä keskivaiheessa jo pois. Ajattelin tehdä keinuesteenkin, jolloin siitä saisi leveämmän ja kisuillekin ehkä lisää itsevarmuutta esteen suorittamiseen. :) Vauhtia näiltä ei puutu, joten saas nähdä miten tulen sitten pysymään kisujen vauhdissa, jos keinueste ei tule enää olemaan hidaste. :D

   Poista
 6. Tsemppiä! Meilläkin otetaan seukki askel agilityuralla vuonna 2016

  VastaaPoista
 7. Joo, tätä pitäisi kyllä enemmän. Meillä molemmat osaavat hypätä peräti yhden esteen yli ihan sujuvasti, mutta tuo varusteiden ja inspiraation puute on täälläkin vähän hidastanut harrastusta. Ois tosi hyvä, jos kissojenkin kanssa pystyisi harrastamaan kuten koirien, että ois vaan kerran viikossa mentävä agilityyn ja siinä tulisi opeteltua samalla. Tai sitten vaan pitäisi laittaa kalenteriin itselleni agilityaika vaikkapa joka torstai klo 20 ja noudatettava sitä :) Tuo Agikissa-jäsenyys voisi olla ihan hyvä alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie veikkaan, että meillä jäisi agi kokonaan siinä vaiheessa, jos pitäisi poistua asunnosta. :DD Vaikka toki esteet vie tilaa asunnosta/varastosta, on se matkaan lähtö kuitenkin aina oma juttunsa kun kisut pitää metsästää koppaan jne. :p Kalenterimerkinnät oisi aika jees, sitä voisi hyödyntää Nose Workin yms kanssa myös. Helpompi tehdä, jos on kirjallisena jossain ylhäällä, että pitää tehdä. :D

   Poista
 8. Meidänkin pitäisi kokeilla vähän kotiagilityä Ruffen kanssa! Näyttää mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, se on! Toivottavasti kirjoitat teidän kokeilusta sitten juttua! :)

   Poista
 9. Mua niiiin kiinnostais agility kissojen kanssa, mutta ei tunnu aika riittävän harjoitteluun. Ehkä vielä jonain päivänä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jossain kohtaa aikaa löytyy! :) Meillä kisut rakastaa agia ja harmittaakin kun se on niin jäänyt.

   Poista
 10. Kiva että säkin päädyit jäseneksi! Meilläkin agility on jäänyt hiukan vähemmälle, mutta olisi tarkoitus taas varata enemmän aikaa kissojen kanssa temppuiluun. Hitsi miten reipas ja varma tuo Miuku-kissa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikea uskoa, että se on sokea. :D Kellotempunkin osasi niin hienosti!

   Poista
 11. Wow, aikamoista. SIis todella liikuttavaa ja taitavaa ja uskomatonta. Sitä jää niin helposti omien oletuksiensa vangiksi, ettei tajua eläinten ja ihmistenkään potentiaalia.

  Jäämme odottmaan innoissamme tiedän treenivideoita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Kyseinen kissa on osallistunut myös agilitykisoihin hyvällä menestyksellä! :)

   Huu, videota ihan? :D No se toisaalta onkin helpompi kuin valokuvaus, ainakin näin yksin tehtynä. :D

   Poista