lauantai 28. syyskuuta 2013

Haikun ja Rakun välit kuntoon osa 3

Osa 1Osa 2


Yhäkään välit eivät ole täysin kunnossa, mutta hitaasti ja varmasti mennään parempaan päin. Haikulle on auttanut paljon jos silitän/rapsutan sitä samalla kun Raku sitä nuuhkii. Yleensäkin silloin kun Haikulla on jokin häiriö, sitä ei haittaa jos Raku pääsee lähelle. Olen myös leikittänyt kisuja niin, ettei Nora ole huoneessa ja herkkupaloja olen tarjoillut samalla tapaa. Leikkien aikana Raku on sylissä (koska muuten Haiku ei tule lähelle leikkimään) ja olen tarkoituksella leikittänyt niin, että kisut joutuvat ihan lähelle toisiaan.

Feliwaypullo käytettiin loppuun muutama päivä sitten ja koska tilanne on jo suht hyvä, päätin etten osta uutta, ellei tilanne ala pahenemaan. Kisut ei ole huomioineet haihduttimen poistumista ja arki on jatkunut samoin kuin ennen.

Toissapäivänä (26.9) oli historiallinen hetki kun Raku makoili terraariotornin alimman terraarion päällä ja Haiku meni sinne myös. Pelkäsin  että Haiku ajaa Rakun pois ja ottaa tason itselleen, mutta sen sijaan kissat huitoivat toisiaan leikkimielisesti valaisinkannen toisilta puolilta. Eilen taasen hetken aikaa painivat Haikun aloitteesta! Haiku hyökkäsi Rakun niskaan ja pian kisut vaihtoivat paikkaa niin, että Raku oli päällä. Haiku pisti metelin pystyyn kun Raku otti kiinni kaulan sivusta, mutta onneksi Raku päästi irti ja siirtyi hieman kauemmas valmiina hyökkäämään uudestaan. Haiku murisi, mutta lopetti sitten ja räpäytti silmiään ystävällisyyden eleeksi. Raku oli jo valmiina syöksymään uudestaan painiin, kun Nora tuli tilanteeseen tarkastamaan onko kisuilla kaikki ok, Haikuhan kuitenkin oli metelöinyt. Nora häiritsi Rakua ja Raku lähti huoneesta. Haiku katseli vähän aikaa ja meinasi lähteä syöksyyn perään, mutta Rakulla tilanne oli jo ohi ja Haikukin muutti mieltään. 

Hienoa edistystä kuitenkin, toivottavasti jatkuu. <3

Haiku on myös alkanut nukkua useammin ja lähemmin Rakua kuin ennen. <3 Ennen se on ollut Raku, joka tulee nukkumaan Haikun lähelle, mutta viime aikoina se on ollut toisinpäin.

25.9.


2 kommenttia:

 1. Seuraan blogiasi ja olen oppinut paljon kissojen ruokinnasta. Kirjoitat todella hyvää ja asiantuntevaa tekstiä :) Kissasi ovat vallan ihania <3
  Minulla on mustavalkoinen kisu, http://seeti-kissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kuulla että on ollut hyödyksi. :) Upea kisu sinulla!

   Poista