keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Töhnii töhnii

Rakun kanssa aloitettiin helmikuun puolivälissä eliminaatiodieetti allergiaoireiden (korvat töhni) vuoksi. Aluksi ajattelin syynä olevan vain teollinen ruoka (lisäaineet?), mutta ilmeni, että Raku on myös allerginen joillekin raakaruuillekin, joten otettiin dieettiin tiukempi oikeaoppisempi linja ja käytiin jokainen ruoka erikseen läpi. Dieetti on sujunut oikein hyvin ja Rakun korvat on pysyneet hyvinä. Curleille tyypilliseen tapaan kovat kuitenkin töhnii hieman (syynä normaalia ahtaammat korvakäytävät), mutta töhnä ei ollut enää märkää ja runsasta, vaan päinvastoin eli kuivaa ja vähäistä. 

Dieetti sujui niin hyvin, että päätin kokeilla myös tuttuja märkäruokia kuukausi sitten. Yllätys oli suuri kun meidän päämärkäruokamme aiheutti suuuuret töhnät korviin! Ei siis ihme, että korvat olivat menneet hiivaan asti. Märkäruokakokeilu loppui siihen ja palattiin takaisin sopiviin raakaruokiin. Töhnä ei kuitenkaan hävinnyt. 50 g märkäruoka-annoksen ei pitäisi aiheuttaa yli kahden viikon töhniä, joten mietin pääni puhki missä voisi olla vika. Silloin tajusin. Samoihin aikoihin vaihdoin lohiöljymerkkiä, jospa syy on siinä! Viime viikolla kävin ostamassa vanhan merkin takaisin ja hetken näytti että se auttaisi, mutta yhä korvat töhnii! 

En tiedä, saattaa olla, että Raku on onnistunut saamaan riittävän määrän Noran märkäruokaa suuhunsa vahtimisesta huolimatta ja annoin viime viikolla myös kananmunankeltuaisen (ei ole testattu dieetissä), mutta en usko että ne siitä johtuu. Töhnää ei ole kuitenkaan niin paljon tullut, että se olisi sotkenut korvia ulkoapäin tai että ne häiritsisivät Rakua, mutta liikaa sitä kuitenkin on. En tiedä mahtaako siellä taas olla hiivaa kun ei meinaa lähteä puikkoputsailuista huolimatta. :/

Pitää nyt muutama päivä putsata korvia peruspuhdistusaineella ja jos ei tehoa, niin hakea järeämpi ase apteekista. Onneksi lääkäri kirjoitti silloin reseptin kahteen pulloon.

Raku viime viikolla ostetun tunnelin kanssa <3

1 kommentti:

  1. Meillä on juurikin samanlainen tunneli! Teillä näyttää olevan tunnelinhihat myös suosittuja :)

    VastaaPoista