maanantai 24. joulukuuta 2012

Meidän joulu

Meillä alkoi joulu jo perjantaina pikkujoulun merkeissä. 5 ystävääni tuli meille viikonlopuksi yöksi ja kisuilla riitti ihmeteltävää. Kokemuksen syvällä rintaäänellä kaikki kassit ja pussit sijoitettiin liskohuoneeseen lukkojen taakse ja aikaa vietettiin muissa huoneissa. Kissuset väsähtivät nopeasti rauhallisen elämänmenon yllättävästä mullistuksesta kun asunto oli yhtäkkiä täynnä elämää. Kissusten kanssa leikittiin (saivat pari palloa lahjaksi) ja aika kului myös ihan vain ihmisten puuhia katsellen. Rakulle hyvin harvinaisesti oli ihan niin väsynyt välillä, ettei jaksanut herätä/nousta leikkimään. :D

Väsynyt leikkijä
Su-ma välisenä yönä annoin kissoille ensimmäisen lahjan: huiskalelun, jonka perässä juostiinkin reipasta vauhtia. Pari viikkoa sitten olin jo oikeastaan antanut yhden joululahjoista (leikkirata), mutta tämä oli nyt varsinaisen jouluaaton lahja. :)

Viikonloppu oli erittäin hauska ja vaikka kissuset huokaisivat helpotuksesta viimeistenkin vieraiden lähdettyä, niin tänään tahti jatkui vierailujen merkeissä. Kahdeltatoista lähdettiin isän luokse saunomaan ja jouluruokaa syömään. Kissuset eivät tosin päässet näistä iloista osalliseksi (kissoille oli mukana oma broilerinjauheliha-annos), mutta aika kului mukavasti etupihan linnuille säksättäen ja asuntoa tutkien. Haiku on Rakua kokeneempi vierailija ja isän asunto on Haikulle jo tuttu. Raku ei vielä kokenut oloaan täysin mukavaksi, vaikka on kyllä isän luona ennenkin vieraillut, ja vietti suuren ajan asuntoa kierrellen ja naukuen. Rauhoittui se välillä lintusia tarkkailemaan ja namien perään juoksemaan.

Lintujen tarkkailua
Sen jälkeen mentiin mummolaan kahville. Siinä vaiheessa molemmat kissuset olivat jo niin väsyneitä, että Haiku meni heti maaten ja tarkkaili menoa lattiatasolta. Raku kierteli ja tutki paikkoja, mutta oli selkeästi jo väsynyt, meno oli hillitympi kuin isän luona. Pari kertaa se hyppäsi selkääni tarkkailemaan sieltä. Mummo ja pappa olivat kovin tyytyväisiä kun kisut pitkästä aikaa tulivat kyläilemään. Viimeksi taisikin olla alkukesä kun kissat siellä kyläilivät.

Kotiin palatessa kissuset olivatkin jo niin väsyneitä että ilta on kulunut lähinnä nukkuen, paristi on herätty syömään. :D

Kissusten lahjoja: leikkirata (jonka saivat pari viikkoa sitten) ja ruokalabyrintti. Leikkiradassa on pallo, jolle voi antaa vauhtia tassunmentävistä kolosista. Labyrintissa on 3 tasoa ja kissan tulee saada liikutettua namit tasolta toiselle tasoissa olevien kolojen avulla ja viimein nami sitten tippuu alla olevaan alustaan. Labyrintistä molemmat ovat pitäneet yhtä paljon tasapuolisesti, siinä missä taasen leikkirata on selkeästi enemmän Rakun mieleen. Näiden kahden lisäksi saivat 3 huiskalelua.

Leikkirata on Rakun kovassa käytössä. Pojan lempilelu.

Kova leikkiminen väsyttää.

Labyrintin kimpussa. Vaikein vaikeustaso kun muut tuntui liian helpolta. :D

Palkka!

Oikein hyvvää joulua kaikille!! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti