maanantai 5. marraskuuta 2012

Raku-apina

Rakusta on tullut tässä parin viikon aikana entistä äänekkäämpi, vaativampi, rauhattomampi ja apinamaisempi. Olkapäille/selkään hyppimiset on arkipäivää ja omia etuuksia (kuten ruokaa ja leikkiseuraa) vaaditaan sinnikkäästi ja suureen ääneen. Entiset leikkimäärätkään ei enää riitä, vaan leikkiä pitäisi montamonta kertaa päivässä, riippumatta siitä miten energiaakuluttavia ja pitkiä ne ovat.

Tämä muutos on toki tervetullut, sillä omaa kissaihannettani vastaa, että kissalla riittää energiaa ja osaa pyytää leikkimään, jos omistaja itse ei hoksaa leikittää kissuja tarpeeksi usein.

Naurattaa tosin, että juuri 1 v - kynnyksellä tuli nämä muutokset. :) Pentuna se harvoin pyysi itse leikkimään, mutta oli kyllä aina valmis leikkiin kun sille tilaisuutta tarjottiin. Ääntäänkin käytti lähinnä ruoka-aikaan kun ruoka ei päätynyt lautaselle tarpeeksi nopeasti. Olkapäille/selkään hyppi toisinaan, mutta suhteellisen satunnaisesti. Nyt kun se on aikuinen, se on muuttunut entistä pentumaisemmaksi. :DD ja ovelammaksi. Poika on hoksannut, että tietokonetuolin saa vallattua omistajalta hyppäämällä terraarion päälle ja kun omistaja nousee komentamaan pois, niin nopeasti juoksemalla ehtii kellahtaa tuolille ennen omistajan istuutumista takaisin. Mokoma luihu. :D Rakun epäonneksi terraariot on ehdoton nounou, varsinkin Mian terraario, joten poitsu joutuu ulos huoneesta, jos ei osaa käyttäyä terraarioiden kanssa. Mutta nostan hattua silti.

Meillä vaihtui viime kuussa jääkaappi, vanhasta meni tiivisteet. Nykyisen jääkaapin ovisaranoiden vuoksi jääkaapin päällä ollut kaappi piti nostaa pois ja nyt kissat pääsevät hyppimään jääkaapin päälle. Ragnar huomasi tämän pari päivää jääkaapin tulosta ja myöhemmin Haiku seurasi esimerkkiä. Jääkaapin päältä onkin hyvät näkymät valtakuntaan. Saa nähdä haluaako vuokranantaja kuitenkin kaapin takaisin jääkaapin päälle vai saako kissat pitää leikkikenttänsä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti