torstai 11. lokakuuta 2012

AikuisApplaws ei sopinut Rakulle


Rakun kanssa ollaan jo kuivaruuassa siirrytty aikuisruokaan, märkäruoka on vielä kitteniä, sillä tilasin kesällä ison pläjän ruokaa ja meidän märkäruokakulutuksella (n. 25 g/pv/kissa) kittenit tulee kestämäääääääään. x_x  Miamoria on vielä yli 30 pussia plus muut mukavuudet.

Harmikseni jouduin toteamaan, että Applaws ei taida olla sopivaa ruokaa Rakulle. Kittenistä ei tullut oireita, mutta aikuisruokaan siirtymisen jälkeen korvat on töhnineet paljon päivittäin. Pitää kokeilla muita ruokia, tällä hetkellä harkinnassa Profine ja Porta 21. Power of naturen ottaisin enemmän kuin mielelläni, mutta sitä ei meidän paikkakunnalla myydä ja koska meidän kuivaruokakulutus on niin pientä, niin en ajatellut lähtä yli 10 e postimaksurumbaan. Meidän paikkakunnalta ei myöskään löydy Porta 21 - kuivaruokaa, mutta onneksi naapurikaupungissa on. Siellä käydään kerta-pari kuussa, mutta seuraavasta kerrasta en tiedä. Käyn tänään ostamassa kokeiluun Profine ja varmaan myyn Applawsit äidille, jos hän ne haluaa. Helpompi kuitenkin syöttää molemmille samaa ruokaa. :)

Toisaalta, jos naapurikaupungista löytyisi Orijenia tai Acanaa kokeiluun, olisin onnellinen.


Eilen oli harvinainen tilaisuus kuvata kisut vierekkäin, sillä yleensä ne istuu tai seisoo vieretysten ihan vain pari sekuntia. Kuvatessa viimeistään tajusin, että mahoton miten Rakusta on tullut jo niiin iso poika. <3 Painossakin jo lähes tasoissa: Raku 4.2 kg ja Haiku 4.4 kg.
Ps. Oli tässä kuussa tarkoitus pitää kirjaa ruokakuluista, mutta koska meillä ollaan nyt barffin osuuden lisääntymisen myötä säännöllistynyt päivämenu ja kuluja on helpompi seurata, niin en ole pitänyt päivittäistä tarkkaa kirjaa. Tällä hetkellä kuukausikuluarvio on n. 18-20 € / kissa + ravintolisät. Aikamoinen pudotus elokuun laskelmista. O.o Ruokaa kisut saavat n. 85 g - 130 g / kissa päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti