perjantai 2. joulukuuta 2016

Aikainen joululahja

Olen jo pitkään, vuosia, haaveillut raapimistynnyriä kissoille. Ne näyttävät miellyttäviltä ja raapimatilaa on valtavasti. Juuri tuollaisista ajattelin Haikun tykkäävän. Haiku tahtoo raapimapaikkoihinsa tiettyä tuntua ja kokoa, pahvisia kiipeilypuita se ei raavi.

Ostin alunperin meidän pienimmän puun tarkkailupaikaksi edelliseen asuntoomme. Muuttaessamme 2 vuotta sitten nykyiseen, puu päätyi nukkumapaikaksi ja poistamaan kirjahyllyn umpikujan. Puun ylin taso on Noran suosiossa, mutta jopa Noran kokoiselle (3,5 kg) kissalle se on liian pieni. Ajan myötä peti on muotoutunut tasosta osittain ulos valahtaneeksi.

Aikansa nähnyt puu


Miettiessäni kissoille joululahjaa, keksin vaihtaa puun paremman makuupaikan tarjoavaan. Miten loistava tilaisuus hankkia meille viimein tynnyri! Zooplussassa sattui olemaan tynnyriale ja hetken valikoimaa selailtuani päädyin Natural Paradise -tynnyriin. Valintaan vaikuttaneet tärkeimmät kohdat olivat kestävyyttä ja tukevuutta lupaava täyspuisuus sekä valikoimin muhkuin ylätaso. Etenkin Raku rakastaa tuollaisia petejä ja onhan se hieno!

"Mami tää on iso! Mitä siellä on?" Puhelinkuva

Natural Paradise Standard, XL

"Onpa kumma ilmestys!"

Mietin pitkään minkä kokoisen tynnyrin valitsen. Yläpedin reunat näyttivät kuvissa sen verran muhkuilta, että tiesin niiden syövän oleskelutilaa. Päädyin lopulta XL-kokoon, sen pedin läpimitta on lähelle meidän täyspuisen kiipeilypuun petimittaa (reunat mukaanlukien) ja se on ollut tosi hyvä. Puun saavuttua taputin itseäni päälaelle, etten ottanut L-kokoa. Keränukkumiselle se olisi mennyt varsin ahtaaksi.

Kerroksia ei ole käytetty pikaista tutkimuskäyntiä enempää

Pehmo ja pehmo

"Tässä on hyvä tassunoja."

R: "Noraaaaa, päästä mut siihen!" N: "En. Eti oma."

Tassujen tuuletusta. Puhelinkuva.

Zooplus toi myös ruokaa! Niin lähellä, mutta niin kaukana....

Tynnyri saapui meille tiistaina ja se on noussut curlien suosioon. Nora ja Raku nukkuvat vuorotellen yläpedillä ja välillä Raku koittaa häätää Noraa siitä pois, että pääsee siihen itse. Nappiostos siis, vanhaa puuta käytti vain Nora. Myös raapimiseen puu on kelpuutettu ainakin Rakun toimesta.

Vanha puu pääsi parvekkeelle alkuperäiseen tarkoitukseensa: tarkkailupaikaksi.

14 kommenttia:

 1. Hieno tynnyri! Kyllä kissojen kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut huippu! :) Ja ihme kyllä vielä nuo pallerot paikoillaan! :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haiku ei ole vielä tuota testannut, mutta me muut tykätään kovasti!

   Poista
 3. Hyvännäköinen tynnyri! Varsinkin tuo yläpeti näyttää sellaiselta, että tuohon olisi mukava kissana köllähtää ottamaan pienet torkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niiiiin ihanan pehmeä! Enää ei ole ollut kilpailua kuka siinä saa olla, mutta yhä vuorotellen paikka on varattuna. :)

   Poista
 4. Tosi hieno tynnyri. Minäkin olen meille haaveillut tuollaista, mutta en ole löytänyt vielä sopivaa saumaa hankkia sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu ollut meillä, joko rahasta tai tilasta puute niin ei ole voinut ottaa kovasta halusta huolimatta. Onneksi nyt sattui tulemaan hyvä hankinta-ajankohta! :)

   Poista
 5. Huikean hieno! Ihanan pehmoisia koloja:)Kyllä teidän trion nyt kelpaa!
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan hirmuisen houkutteleva, ollapa kissa! :D Tykkään miten hyvin tuo on suunniteltu palloja myöten. Minun on pitänyt aina katkaista heti alkuunsa tuollaiset roikkuvat jutut kun joku kissoista on heti puremassa nauhoja muuten poikki. Tässä narut on niin lyhyitä, ettei niitä näe ulospäin eivätkä täten ole yhtä houkuttelevia nakerrella! :) Raku jopa leikkii palloilla, rapisevat kivasti ja naru on joustava.

   Poista
 6. Jee nyt teilläkin on paras yläpeti vähän kuin meilläkin!!

  VastaaPoista
 7. Tuo "tynnyri" on ihan mahtava!
  Tuohan sopisi meillekin johonkin nurkkaan, eikä veisi paljon tilaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juuri plussaa, että on esteettinen eikä ole tilarohmu! :)

   Poista