perjantai 11. maaliskuuta 2016

Aktivointiviikon päivät 3 ja 4: Älypelejä ja temppuharjoituksia

Päivät 1 ja 2

Hupsista, niin ne kiireet sotkee tavoitteet. Eilen illalla ehdin sentään muokata kuvat, mutta tekstin kirjoittamiseen ei riittänyt aika. Mutta ei se mitään, päivä sinne tai tänne.

Päivä 3: Itsepalvelu


Keskiviikkona minulla oli koko päivä menoa, joten sinä päivänä kisut saivat tehdä itse työt aktivoinnin suhteen. Töihinlähtiessäni jätin kisuille aktivointipallon pyöriteltäväksi (Haiku pyöritti, muut seurasivat tapahtumaa), siinä kuluu mukavasti aika kaikilla, joten kisut malttavat odottaa iltaan asti ennen seuraavaa aktivointia.


lllalla pidettiin toinen älypelihetki, tällä kertaa Peek-A-Prize -lelun avulla. Muistin vasta hiljattain, että tämä oiva pallolelu käy erinomaisesti aktivointilelusta myös herkkujen kanssa. Kisut tykkäävät kun lelu tuo vaihtelua tuttuihin aktivointipeleihin ja on sen verran isokin, ettei Nora ole niin tarkka omistusoikeudestaan. Rakukin saa onkia herkkuja ainakin hetken aikaa, mutta Haiku pysyttelee suosiolla kauempana Noran saapuessa paikalle. Haiku sai omaksi älypelikseen perinteisen kananmunankennon.

R: "Joo, siellä ne on."

R: "Otetaan kisa kumpi saa enemmän!"

"Pitäkää te se, minä murran tämän."

"Helppoa kuin kennon rikkominen."

"Haha Raku, et saa yhtään!"


Päivä 4: Monenlaista temppuilua


Myös eilinen oli kiireinen päivä, joten kisujen aktivointi jäi illalle. Torstain ohjelmassa oli temppuilua. Keksin Noralle uuden opetettavan tempun ja Rakun sekä Haikun kanssa treenasimme jo opettelussa olevia. Mutta miten temppuiluhetki menikään, antaa Rakun kertoa.

"Mami opettaa minulle uutta temppua, mikä on superhauska! Siinä menen mamin jalkojen väliin tähän tapaan. Minua ei tarvitse edes käskeä siihen, vaan menen ihan itse kun mami laittaa jalkansa niin että mahdun tuohon. Itse asiassa minä tämän halusinkin tempuksi, sillä tempun opettelu lähti siitä kun menin tuohon kohtaan omasta halustani ilman opastusta. Mami keksi sitten, että voisi opettaa minulle yhden tempun mitä onkin oikeastaan halunnut ottaa  jo jonkin aikaa jollekin opetettavaksi. Tämähän meni ihan nappiin! Minusta tosin tässä olisi jo temppu valmiina, mutta mami haluaa enemmän."

"Tiedättekö mitä opettelen tässä? Minä en, mutta mami sanoo, että tämä on yleisempi temppu koirapuolella ja että olen liian kohtelias, joudumme etenemään hissukseen. En ole vielä täysin jyvällä mitä mami haluaa, mutta sen tiedän, että saan herkun vain jos pysyn paikoillani ja kosken tassulla kättä.  Eikä edes kummalla tahansa tassulla. Välillä minulla on vaikea muistaa paikoillaanoloa mikä tekeekin sitten onnistumisista entistä nautinnollisempia! Rakastan kun pääsen olemaan näin lähellä mamia ja kun saan kehuja ja herkkuja hyvästä suorituksesta!"

"Mutta sitten! Juuri kun pääsin hyvään rytmiin ja herkkuja päätyi suuhun tasaiseen tahtiin, niin mami ilmoittikin, että nyt on Noran vuoro! Voitteko kuvitella!? Eikä siinä vielä kaikki, järkytyksekseni mami oli lähes samassa asennossa Noran kuin minunkin kanssani. Jalkojen väli on minun paikka! Minun! Tulin Noran tielle niin usein kuin mahdollista ja asetuinpa muutaman kerran jopa mamin jalkojen väliinkin merkiksi, että se on minun paikkani! Mami aina hääti minut pois ja yrityksistäni huolimatta onnistui opettamaan Noraa niin pitkälle, että katsoi Noran harjoituksen olevan kuvausvalmiudessa. Minä kävin tiputtamassa kameran tasolta lattialle juuri ennen kuin se alkoi räpsyä.Oppiipahan."

"Sabotointini ei tuottanut tulosta; mami kuvasikin uudestaan. Pyörin tuohtuneena ympärillä yrittäen löytää sopivaa kohtaa missä vilahtaa paikoilleni jalkojen väliin omaa temppuvuoroani varten. Nora ja mami eivät välittäneet ja jatkoivat keskinäistä harjoitteluaan  ihan kuin en olisi lainkaan tiellä. Yleensä en menetä hermojani, mutta nyt suoraan sanottuna kismitti!"

"Noran jälkeen mami siirtyikin minun sijaani Haikun luo. Haloo, mitä pitää tehdä, että saan taas temppuilla?!"

"Eihän Haiku edes osaa. Siitä pitää ottaa kiinni, ei vain koskea."

"Voi Haiku, anna kun minä näytän miten se tehdään."

"No älä suutu!"

"Noni kato, heti menee paremmin. Ei kestä kiittää!"

"Pääsin minäkin vielä temppuilemaan, jes!! Tämä temppu ei ole suosikkini, mutta pakahdun miten ylpeältä mami aina kuulostaa kun onnistun. Herkkujen ohella se motivoi minua suuresti." 

"Vaikka itse sanonkin, olen tässä jo tosi hyvä! Mami on opettanut tätä minulle jo kuukausia ja ehti hetken jo pohtia onko temppu minulle liian haastava kun en etene. Mutta sitten päätin yllättää ja otin harppauksen eteenpäin! Nykyään toivottu vaihe sujuu jo rutiinilla enkä millään kyllästy mamin kehuihin. Mami sanoo, että vielä on kuitenkin matkaa päämäärään, mutta tosi hyvältä näyttää! Enää ei harmittanut tapaus Nora kun pääsin minäkin vielä vähäksi aikaa esiintymään ja onnistuin auttamaan Haikua siinä samalla. Temppuilun jälkeen mami antoi meille kaikille vielä yhdet extranamit."

14 kommenttia:

 1. Voi Raku, kyllä sun pitää antaa muidenki treenata. Muuten ne tulee sulle kiukkuseks ja piilottaa sun lelut. Hienosti te kaikki temppuilette, oikein taitavia otuksia jokainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei ei leluja! Okei saa ne treenata, mutta mulle ainaski tuplavuoro! Ja Noran pitää olla mulle ekstrakiltti kun annan sen olla paikallani. Ehkä." - Raku

   Poista
 2. Sinä taidat Raku olla aika innokas ;D

  VastaaPoista
 3. Munakenno! Mullakin on! Herra Harmaa tykkäsi munakennosta, ni toi yks testasi, josko mäkin. Tottakai, olenhan fiksu poika :))

  VastaaPoista
 4. Voi hassu Raku. Katse on niin viaton. :D

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Raku on ♥ Niin kiltti poitsu, tuon jälkeen Noran treenihetket ei ole harmittaneet. :)

   Poista
 6. Oi, toivottavasti tuo jalkojen päällä kävely onnistuu! Meillä pojille se saattaisi olla kohtuullisen yksinkertainen opettaa mutta Kiiralle taatusti ei, se kun on tosi tarkka siitä että ei vaan vahingossakaan astu kenenkään päälle. Ihan hyvin sulla on aikataulullisesti mennyt, mä en ole vielä saanut edes kuvia muokattua aktivointihaastepostausta varten. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku on kissoista eniten se, johon meinaan kompastua, joten tuli yllätyksenä tuo herrasmiesmäisyys. :D Nyt ollaan kuitenkin päästy siihen, että (toista) tassua voi pitää jalan päällä. Seuraava askel on pidentää aikaa ja saada tassu pysymään siinä noston aikana. :) Odotan innolla teidän viikkoraporttia!

   Poista
 7. Kylläpä nauratti:) Ehkäpä pojat on poikia ja vaativat enemmän huomiota. Ihania ja taitavia ovat kaikki!
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku kyllä tosiaan rakastaa olla huomion keskipisteenä. :D Mutta tuon kerran jälkeen Noran treenihetken ei ole harmittaneet. :)

   Poista