lauantai 5. maaliskuuta 2016

Aamunälkä

Noralla oli vielä alkusyksystä tapana nuolla aamuisin seiniä odottaessaan aamupalaa. Tapaa ei ilmennyt muina ruoka-aikoina, vaan jostain syystä Nora omaksui tavan sijoittumaan vain aamuihin eikä sillä ollut väliä miten monta tuntia iltapalan ja aamupalan välissä oli. Tapa alkoi aikoinaan vessan seinän nuolemisella ja laajeni siitä keittiön seinän ja yhden pöytätason nuolemiseen. Tapa päätyi kissojen päivä -videollekin. Nuolemisen jälkeen Nora siirtyi monesti puremaan pötkölelua.

Syksyn aikana nuolemistapa onneksi katosi itsekseen ja jäljelle jäi vain lelun pureminen ja Rakun kanssa painiminen. Noran henkiselle hyvinvoinnille on erittäin tärkeää, että se saa pureskella. Mieluiten ruokaa tietysti, mutta myös lelu käy. Pötkölelu rauhoittaa Noraa parhaiten, ilmeisesti sen pureminen muistuttaa lähiten lihan paloittelua eikä Nora oikeastaan muita leluja tuohon tarkoitukseen käytäkään. Pötkö onkin ainut lattialla pyörivä lelu, minkä saa uusia säännöllisin väliajoin. Puremisen seurauksena pötkö alkaa ajan myötä purkautua ja Norasta on hauskaa ohentaa/hajottaa lelu säie kerrallaan.

Aamutapa ilmenee oli kyseessä sitten mikä ruoka tahansa. Yhdessä vaiheessa aamupalan virkaa toimitti toinen päivän raksu- ja märkäruoka -annoksista, mutta sittemmin vaihdoin sen ja raakaruoka-aterian paikkaa, sillä raakaruoka tarjoaa parhaiten pureskeltavaa ja on täten sopivin ateriamuoto Noran aamutarpeisiin.

"Olisipa ruokaa..."

N: "Raku, mitä?!" R: "Painitaan!"

N: "Painitaan sitten."

N: "No, eikö?" R: "Ei huvita enää."

"Viimeinkin!" Mikään ei vedä vertoja ruokapurulelulle. Tässä työn alla poronsydänannos.

Etu pötköön verrattuna on, että lihan saa purtua poikki ja se kelpaa ravinnoksikin. Nora antaa arvosanaksi 10/10. 

14 kommenttia:

 1. Ihana kuvakertomus. :D Tollasen pötkön sisään kun laittaa pakastekuivatun herkun ja antaa pötkön sitte Penalle, saa olla jonkin aikaa melko rauhassa. :D

  VastaaPoista
 2. Oih, mistä oot saanut poronsydäntä? Tahtoo kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsin puolella kiertää poron- ja hirvenlihaa myyvä auto. Sieltä käyn ostelemassa silloin kun se lähistölle tulee jokusen kertaa vuodessa. :) Kerrankin lappilaisuudesta on hyötyä, pystyn ostamaan suht edulliseen hintaan (verraten etelämmässä myytäviin ihmislaatuisiin poronlihoihin) Noralle sopivia laadukkaita lihoja. :D

   Poista
 3. Back to life, meitsin raaja alkaa taas toimimaan:) On ollut piristävää lukea teidän touhuistanne parannellessa!
  Voi Nora mikä ihana tapa viestiä mamille, jotta olis aamupalan aika:) Mekään ei olla törmätty missään poron sydämiin. Vau!
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jalka on jo kovasti paranemaan päin ja kiva kuulla, että meidän jutut on piristäneet! ♥ Poronsydän on ilmeisesti arvostettu ruoka kilohinnastaan (15 €) päätellen, mutta tosiaan vähän hassua, ettei sitä oikein mistään saa. Meillä on käynyt superhyvä tuuri kun päästään hyödyntämään kiertävän poron- ja hirvenlihaa myyvän auton valikoimaa. :)

   Poista
 4. Söpö Nora! Meillä etenkin Tomppa tykkää pureskella kaikkea, mutta valitettavasti pahvilaatikot on ainoa sallittu pureskeltava joka ipanalle kelpaa. Eemelin lempipuruherkkuja ovat styroxlaatikot, mutta niitä ei jostakin syystä ole pyörimässä lattialla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä pureskeltava, kestää pitkään ja saa ihastella hampaittensa työtä. :DD Onpa kumma juttu, Haikukin ihmettelee miksi muovipusseja on niukasti saatavilla. :D

   Poista
 5. Meillä ei nakerreta jos on nälkä avataan suu ja nau'utaan kurkku suorana, vähän tassulla komennetaan myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä turvaudutaan äänekkäämpään kannanottoon. :DD

   Poista
 6. Harmilla kun on nälkä niin naukuu, jos ei tarpeeksi nopeasti ole niin saattaa käpäliä käyttää pohkeessa :D Joskus yrittänyt hypätä vasten. Huoli taas "vaan" kiehnää jaloissa. Saattaa Stevien tassuihinkin mennä kiehnäämään.

  VastaaPoista