keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ei hyvin mene

Tänään ei ole ollut hyvä päivä. Noralla on kutissut ohimo tosi paljon jo nelisen päivää ja eilen tein viimein päätöksen tilata Zooplussasta kalattomia märkäruokia tukemaan luuruokien maittavuutta. Kalaruokia olen tähän asti käyttänyt kun muita varmasti kanattomia täällä ei ole ja nyt ajattelin nautamärkäruokien avulla testata jättää kala pois, allergiaoireet kun tosiaan ei ole vielä hävinneet. Tänään ohimon kutina yltyi kuitenkin niin suureksi, että silmä on paikoin hyvinkin ärtynyt ja sitä pitää pitää kiinni. Nora on ollut nykyisellä ruokavaliolla vasta 3 viikkoa ja allergiaoireiden poistumisessa voi mennä jopa 8 viikkoa, mutta epäilen silti, että Nora on myös joko naudalle tai kalalle allerginen, sillä kanaruuallakaan ei ole ollut näin pahoja oireita. Jätetään nauta nyt pois, kalaa kun on kuitenkin raakaruokina ennenkin saanut eikä ainakaan tällaisia oireita ole tullut. Nautamärkäruokaakin saadaan vasta vähintään viikon päästä, niin helpompi luopua naudasta nyt ensin. Jos ei auta, jätetään kalakin pois.

Korvien kutina on sentäneen lakannut lähes kokonaan, mutta kutina on nyt siirtynyt ohimoon. Soitan perjantaina eläinlääkäriin ja kyselen pitäisikö tuohon hankkia jotain lääkettä. Ettei ihan silmätulehdukseksi kehity. Nora on myös alkanut järsiä anturoitaan, mahtaakohan olla stressioire?

KutiseeTänään sain kuulla, että vuokrasopimukseni on irtisanottu. Olen asunut tässä asunnossa jo kohta 4 vuotta ja tämä on ollut täydellinen meille, nyt minulla on 6 kuukautta aikaa etsiä uusi. Harmittaa kovin paljon, toivottavasti löydetään yhtä hyvä!

Koitetaan virittäytyä olosuhteista huolimatta juhlatunnelmiin, oikein mukavaa Vappua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Voi Nora-raukkaa, pystyn tietyllä tavalla samaistumaan tuohon kutinaan sillä mulla on ollut nyt viikon ajan voimakasta silmien kutinaa siitepölyn takia..

  Onnea uuden asunnon etsintään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, tänään Nora on onneksi jo parempaan päin eikä ohimo kutia juuri lainkaan. :) Toivottavasti syypää oli se nauta, se olisi vielä suht helppo jättää pois kun ei muutenkaan ilman possua maistu. Tsempit siule siitepölyallergian kanssa! Ei mukavaa se.

   Poista
 2. Kurja kuulla, että kissoilla probleemat jatkuu. Toivottavasti oikea ruokavalio löytyy pian! Ja toivotaan, että saat kivan uuden asunnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tänään ollaan kuitenkin parempaan päin, siitä on nyt vuorokausi kun viimeksi sai nautaa sisältävää ruokaa. Toivottavasti syypää oli se, :)

   Poista
 3. Äh :/ Kurjia juttuja, toivottavasti löytyy uusi ja kivempi koti ilman suuria ongelmia :) Ja että Noralla kutinat kaikkoavat, tässä alkaa itsekin jännittämään että ilmaantuuko jostain jotain vikoja kissoille.. Terveellinenkään ruokavalio ei valitettavasti suojele kaikelta kun sillekin voi allergisoitua ihan niinku mille vaan muullekin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, niitä tosiaan toivotaan. :) Tänään Nora on jo parempaan päin, toivottavasti allergeeni on nauta, se on vielä suht helppo jättää pois (mieluummin se kuin kala arvokkaine omegoineen). Toivottavasti te säästytte, allergiatkaan ei ole mukavia varsinkaan näin alkuvaiheissa. Sitten kun se saadaan kuriin, ei elämässä sen kummempaa enää ole kuin että välttelee allergian aiheuttajia. :) Kana ja nauta olisi hirmuisen vaikeita teollisella, onneksi raakaillaan.

   Poista
 4. Voih! Toivottavasti syypää kutinaan selviää ja löydätte uuden hyvän asunnon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi löytyä syy jo! :) <3 Tänään syöty kalaa, muttei nautaa eikä mikään ole kutissut!

   Poista
 5. Kurjia uutisia kertakaikkiaan! Toivottavasti se kutinan syys selvisi ja ainahan on mahdollista, että seuraava kotisi on entistä ihanampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä ollakaan kuivilla vesillä, eilen taas siristeltiin silmää raapimisen seurauksena. :/ Selvitys jatkuu siis yhä.

   Poista
 6. Voi kuinka harmillista! Itse noiden allergiaoireiden kanssa taistellessa tiedän ettei se helppoa ole. :( Syksyllä lupasin jo oireiden ollessa pahimmillaan sekä itselleni että kissalleni, että jos ei kahdessa kuukaudessa yhtään merkkiä parempaan niin pääsee kissa paremmille metsästysmaille, mutta onneksi saatiin kuin saatiinkin kissa kuntoon ja allergiat kuriin! Joten tsemppiä paljon teillekin!

  Kirjoittelin jokusen aikaa sinulle jonkinnäköisen romaanin meidän tarinasta, omistan siis myös curlin (6v narttu). Silloin kerroin että syödään kanaa märkäruokana ja ankkaa kuivamuonana, mutta jokin takaraivossa silti tolkutti että onko tämäkään nyt sitten ihan ok. No, vaihdoin kuivaruokaa, ja lopetin tuon märkäruoan syöttämisen. Merkki ei vaihtunut, liha vain, nykyään mennään siis kalkkunalla. Ja kuinka ollakaan (en kyllä uskalla vielä nuolaista ihan kokonaan ennen kuin tipahtaa), näyttää siltä että ehkä ollaan menossa parempaan suuntaan. Korvalehdet eivät enää punoittele niin pahasti. Ja ne epämääräiset tummat pisteet ovat myös hieman häipyneet korvalehdistä! Korvat silloin tällöin kutisevat edelleen, mutta epäilen sen johtuvan vaikusta. Tai sitten jokin vielä hieman ärsyttää korvia, mutta parempaan päin ollaan luultavasti menossa. :) Tsemppiä teille, seurailen ahkerasti blogiasi ja uutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mahtavaa, että kalkkuna näyttää olevan sopiva! :) Sehän tosin kannattaa vaihtaa sitten märkäruokaan ja/tai raakaan lihaan, jotta kisu saa riittävästi nestettä. Meillä Nora saa tällä hetkellä pelkkää kalamärkäruokaa (tonnikala & rapu) ja kerran viikossa hiiren kun jotkut possuruuat aiheutti oireita. Varsinkin viljapossun jauheliha tuntui aiheuttavan melkoisen kutinan, mutta muut possuruuat ei juurikaan. Mutta jätetään possu hetkeksi pois, korkeintaan sydän pidetään. Laitan tänään tilaukseen lammasmärkäruokaa ja heppaa, toivottavasti ainakin lammas olisi sopiva niin Nora saisi muutakin kuin kalaa ja hiirtä. :)

   Tsemppiä myös teille!

   Poista
  2. Joo täytyy sanoa että yksi päivä kun neidin korvia tiirailin niin hymy levisi kyllä omassa naamassa korviin asti kun tajusin että ne ovat nyt olleet paremmat jo hieman pidempään. Täytyisi nyt lisätä jotain lihaa ja märkäruokaa ruokavalioon, mutta mietin kovasti että mitä uskallan antaa. Ettei kierre ala taas uudestaan. Varastossa taitaisi olla joko Animondan tai Feline Portan purkki kalkkuna-kania, voisin sitä koittaa nyt antaa, mutta ajattelin pitää ruokavalion nyt kanattomana jos se tosiaan oli allergian aiheuttaja. Harmi vaan että tuntuu että melkein kaikessa märkäruuassa tuntuu olevan kanaa... Ja täytyisi käydä tutkimassa paikallisten eläinliikkeiden pakastimet että olisiko siellä pelkkää kalkkunaa. :)

   Kiitoksia muuten paljon, blogistasi ja kommenteistasi on ollut suuri apu ja tsemppi!

   Poista
  3. Se on kyllä mahtava tunne kun näkee paranemisen merkkejä! :) Noralla näytti olevan se possu mikä aiheutti naudan jälkeen oireita, ei kala (tosin tonnikala & katkaravun jälkeen tuntui että kutisi taas, mutta saattoi olla aiemmin saatu ruokakin syynä), joten mennään tuon kalan kanssa ainakin kuukausi ja tässä välillä koitetaan ottaa lammas mukaan. Jos kuukauden jälkeen on yhtä hyvä tilanne kuin nyt (*koputtaa puuta*) niin sitten päästään testailemaan ruokia takaisin ruokavalioon.

   Kanattomia (ja naudattomia) märkäruokia on kyllä tosiaan tosi vähän! Ja muutenkin sellaisia, missä olisi vain yksi proteiininlähde. Kalkkunaa on onneksi tosi helppo saada raakana, sitä on esim. Kariniemellä jauhelihana ja olikohan Pirkalla fileenä. Pakkasessa on rintafilettä, jos oikein muistan. Eläinkaupassa on kalkkunan jauhelihaa luuttomana ja luullisena, ainakin Maukkaalla (Musti ja Mirri) ja Mushilla.

   Zooplussassa on paljon kalkkunamärkäruokia, tosi suosittu yhdistelmä näyttää olevan kalkkuna & lammas. Märkäruuissa saa kyllä kuitenkin tarkkaan katsoa tuoteselosteet, ettei ole mukana kanaa tai nautaa. :/

   Kiva että on ollut apua! Samassa veneessähän tässä ollaan, onneksi molemmat ovat parempaan päin! :)

   Poista