maanantai 27. heinäkuuta 2015

Katse kohti kestävämpiä puita

Nyt riitti. Nuo pahvipuut eivät näytä kestävän näiden kisujen riehumisia. Olen saanut vähän väliä ostaa varaosia, joko puut ovat katkenneet itsekseen tai muuton yhteydessä. Viimeksi ostin uudet tolpat vuoden alussa kun olohuoneen kiipeilypuu katkesi. Viime yönä tietokonehuoneen puun ylin nukkumataso rikkoontui varoittamatta ja rämähti alas ilmeisesti kisujen riehunnan yhteydessä, sillä Nora ja Haiku istuivat kiipeilypuun lähellä ja Raku rikkoontuneen tolpan vieressä puussa kun ryntäsin huoneeseen rämähdyksen kuultuani. Onneksi kukaan ei loukkaantunut tälläkään kertaa.

Kiitos tolppa, arvostan

Tympii suuresti olla jatkuvasti ostelemassa uusia osia eikä tämmöinen tietenkään ole hyvä kisujen turvallisuudenkaan kannalta, joten päätin, etten enää korjaa tuota ja alan säästämään rahaa oikeasta puusta tehtyyn, kestävämpään, kiipeilypuuhun. Niiden hinnat pyörii pitkälti 200-500 € paikkeilla kun taas korkeita pahvipuita saa monesti Zooplussasta jopa alle 150 €'llä tarjouksesta ostettuna.

Toisaalta harmittaa kovasti vaihtaa laadukkaampaan, sillä tykkään kovasti pahvipuiden ulkonäöstä. Tämä kyseinen puu varsinkin on toiminut mahtavana leikkipaikkana kun siinä on tuo piilo(t) ja leveä taso, jossa Nora rakastaa pyöriä. Pitää koittaa löytää mahdollisimman samannäköinen puu. Tai ehkä Nora kelpuutta muunkinlaisen tasaisen tason, jossa on kuitenkin mahdollisuus riehua tolpan kanssa. 

Jos tuuri käy, onnistun ostamaan puun kisuille joululahjaksi veronpalautusrahoilla.

Muutkin tolpat ovat pitkälti aikansa eläneitä, jäljellejäänyt taso on epävarma. Siinä on uusittu tolppa eikä ruuvi ollut täydellisen yhteensopiva, joten tolppa jäi hieman huteraksi.

20 kommenttia:

 1. Sama juttu täällä! Meillä on kanssa menneet kaikki älyttömän nopeasti rikki. Honkkarista ostettu 50e puu on kestänyt parhaiten, vielä reilun vuoden jälkeen pystyssä.. :D

  Haaveilen kissoille tekeväni kiipeilypuun laatikoista ja aidosta puunrungosta. Saa nähdä saanko koska tämän aikaan.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun teilläkin on ollut huonoa tuuria kestävyyden kanssa! Minullakin vilahti mielessä, että tekisin puun itse, mutta jos näin kävisi, en saisi sitä ikinä valmiiksi. :D Parempi suosiolla ostaa valmis puu.

   Poista
 2. Hmm... Meillä ei (toistaiseksi) tuota ongelmaa ole ollut. Kiipeilypuut, joita on 2 kpl kotona ja 1 kpl mökillä, ovat kestäneet hyvin, eikä kulutustakaan juuri näin. Asiaan vaikuttaa varmasti abyjen pieni paino +/- 3 kg. Toki ovat aktiivisia ja riehuvat paljon, ja kissojen määrä on tosiaan neljä.

  Catmaxin kiipelypuut kestävät varmasti ja ne ovat ihan kivan näköisetkin. Toisaalta sitten se painaa lompakkoa aika lailla.

  Onnea uuden puun metsästämiseen. Toivomme muhkeita veronpalautuksia itse kullekin! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä, että teillä on kestänyt!! :) Meilläkään ei ole erityisen painavia kisuja, painavin on 4,7 kg. Taitaa sekin olla liikaa. :D

   Catmax olisi siitä kiva kun se on suomalainen, mutta ei miellytä valitettavasti minun silmää ja on varsin tyyris. Ulkomailla on näkynyt nättejä puita, ajattelin tilata sieltä. :)

   Poista
 3. Hitsi miten huonoa tuuria! Voin erittäin lämpimästi suositella Petfunin puita. Rahtikulut ovat aika kalliit (40 euroa), mutta viimeksi puu kuljetettiin rappuset ylös kotiovelle saakka. Lisäksi asiakaspalvelu on todella ystävällistä ja näissä toteutuu se tärkein kriteeri, kestävyys. Katselin juuri tuota meidän reilut kolme vuotta vanhaa puuta ja totesin että huolellisella imuroinnilla se menisi uudesta, siitä huolimatta että se seisoi pitkään vain alustalla vaikka se pitäisi kiristää lattian ja katon väliin. Tuo toinen pitäisi viimein ruuvata seinään mutta porakoneen kaivaminen esiin on näköjään ihan liian vaivalloista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos! :/ Kiitos suositteluista! Kävinkin ennen tämän julkaisun kirjoittamista selaamassa tuota sivustoa kun muistin, että olit linkannut sen joskus yhteen ryhmään. Ei ihan näkynyt unelmapuita, mutta pari oli close enough ja oikein varteenotettavia vaihtoehtoja. Pitää vielä kuitenkin katsella löytyykö kivoja muiltakin sivuilta. :)

   Poista
 4. Voi kurjuus noiden puiden kanssa :( Toivottavasti niillä nyt kuitenkin pärjää jouluun asti. Meidän puu on tosi tukeva muttei se ehkä ole ihan aktiivisten kissojen puu. Catmax voisi olla hyvä, mutta mä en kyllä kauheesti tykkää niiden ulkonäöstä..:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän, on niillä sentään vielä tuo kirjahylly minkä päälle yhä pääsevät. :) Teidän puu on tosi kaunis, mutta tosiaan vähän epäkäytännöllinen meille. Olen katsellut yhdeltä ulkomaalaiselta sivulta ja siellä on ollut varsin kivoja, pitää vielä tutkailla löytyykö muualta vielä parempia. Catmax oisi kiva suomalaisuuden osalta, mutta minunkaan silmää ne ei oikein miellytä, joten ovat pois vaihtoehdoista. :/

   Poista
 5. Meillä ei ole koskaan ollut edes pahvipuita, pitkälti sen takia että en erityisemmin tykkää niiden ulkonäöstä ja en luota niiden kestävyyteen pitkässä juoksussa. Aluksi meillä mentiin sillä että kissoille oli "raapimatuolit", eli tuolit jotka oli hankittu siitä näkövinkkelistä että ne olisivat kissojen mielestä mahdollisimman kivat raapimiseen (ja nukkumiseen), ja meillä on myös aina ollut kissoille tarjolla tasoja joissa saavat oleskella, kiellettyjä tasoja ei oikeastaan ole.

  Pari vuotta takaperin hankittiin kuitenkin vihdoin Catmax, vaikka senkään ulkonäkö ei minua miellytä mutta maksanpahan mielummin siitä että se puu kestää varmasti ainakin sen koko kissan eliniän, ellei enemmänkin. Yksi osa meidän puusta onkin itseasiassa jo 15 vuotta vanha, eikä sitä kyllä siitä näe yhtään. Muutenkin puu on edelleen kuin uusi, mitä nyt etenkin keskiliitoksen peitto on Ellan
  lemppariraapimiskohtana aika kulunut. Enpä pois vaihtaisi, etenkin kun tiedän että voin olettaa tuon puun pysyvän edustuskelpoisena vielä vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se, mieluusti maksaa vain kerran kuin on jatkuvasti korjaamassa. :) Onpa kestänyt pitkään! Toivottavasti meidänkin tulevasta laatupuusta pääsee vuosienkin päästä sanomaan, ettei käytön jäljet ja ikä näy kestävyydessä! :)

   Poista
 6. Tyhmää etteivät nuo teillä ole kestäneet käytössä :( Osaisitko itse nikkaroida puun? Tulisi paljon edullisemmaksi ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :/ Osaamisesta en tiedä, enemmän esteenä taitaisi olla saamattomuus. :DD

   Poista
 7. No jopas teillä puut lakoaa... Mites ois vanhoja heinäseipäitä, sisal-narua, puuta ja vähän nauloja ja ruuveja, niistä sitten just sellanen puu kasaan ku ite haluaa ja hintakin pysyis kohtuullisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvemmaksi varmasti tulisi, mutta minun aikaansaamistahdilla puu tuskin olisi valmis kolmenkaan vuoden päästä. :DD Parempi suosiolla ostaa valmis puu.

   Poista
 8. Olen aina ihmetellyt kuinka ihmiset saa nuo tolpat ym rikki. Itse olen omistanut 5 erilaista kiipeilypuuta ja ainut rikki mennyt on kankaan pinta. Nykyinen puu on ollut mukana jo neljässä muutossakin eli käytössä vissiin about 7 vuotta. Ainut asia mikä on ihna puhkikulunut niin kangas päällysteinen tolppa. Koskaan ei ole kaatunut vaikka isot kissat juoksevat tuota ylös alas monta kertaa päivässä, eikä toisissa asunnoissa ole ollut edes kattotolpat paikoillaan, nytkin on juntattuna vain yhdellä tolpalla. Tahtoisin kyllä tehdä noille itse uuden ja suuremman puun mutta kerrostalossa asuvana ei oikein ole tiloja rakentelulle, varsinkin kun itse puupölylle allergisena en viitsisi alkaa sahaamaan sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, teillä on sattunut laadukkaat puut kohdalle! :)

   Poista
 9. Meillä kans puut vinkuu ja vikisee kissojen alla. Kolme kissaa jahtailee toisiaan, ja kyllä yksinäisenkin leikkijän vauhti kiihtyy. Kissat painaa yli ja alle 5 kg, joten kaikki paikat on kovilla. Yks puu on ihan just hajoomassa, ja mua harmittaa, koska se on ollut niin kissojen lempipuu! Tsemppiä etsintään!

  VastaaPoista
 10. Meillä on riesaksi koitunut tuo nukkumakuppi, joka räsähti poikki Tidin sinne hypätessä ja se pelästytti niin kisun kuin mammankin :( Tätä olen ihaillut monta vuotta, mutta enpä ole saanut aikaiseksi, ei kyllä näytä kovin vaikealta, mutta puu on toki tosi painava: http://www.avotakka.fi/jutut/kiipeilypuu-kissoille. Onnea etsintään teille!
  -T&Tidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :( Onpa kaunis, tuossa kelpaisi kiipeillä!

   Kiitos! Meillä on etsinnässä vähän leveämpi puu, missä mahtuisi kunnommin riehumaankin. :) Saas nähdä miten käy. :D

   Poista