keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ostoksilla

Pääsin eilen käymään läheisellä paikkakunnalla shoppailemassa. Kävin siellä olevassa eläinkaupassa lähinnä ruokavalikoiman vuoksi, sillä siellä on myynnissä Ziwipeakin märkäruokaa (peura & kala) ja olen jo kuukausia ollut juupas-eipäs-mietteissä ostanko sitä Noralle testiin vai en. Ainut mikä mietityttää, on hinta. 85 g purkki maksaa yli 2 €. En ostanut tälläkään kertaa ja tuskin tulevaisuudessakaan, sillä sillä kilohinnalla on jo sama ostaa erikoisempaa raakaruokaa. Katselin myös kuivaruokavalikoimaa. Ziwipeakin kuivaa ei ollut, mutta iloiseksi yllätyksekseni Orijenia löytyi. Olen katsellut kiinnostuneena Orijenin kalakuivaruokaa Zooplussasta, mutta minua on vaivannut ruokasäkkien kokovalikoima. En ole ollut varma pystyykö Nora ylipäätään syömään Orijenin ruokaa ja Zooplussan pieninkin säkki on niin iso, että ravintoarvot ehtisivät kärsiä ennen kuin saisin ruuan syötettyä loppuun, kalapohjaiset kuivaruuat kun tulisi syöttää 2-3 viikossa pussin avaamisen jälkeen, jottei ruuan rasva ehdi härskiintyä ja vitamiiniarvot huonontua. Tässä liikkeessä oli tarjouksessa Orijenin pikkupussit (340 g), joita otin heti 2 matkaan. Oli mahtavaa löytää pikkupusseja, nyt voidaan hyvällä mielin testata tuotetta! Säilytän avattua pussia jääkaapissa, jotta ravintoarvot pysyvät hyvinä pidempään.

Nora syö kuivaruokaa, koska mikään täysravintomärkäruoka ei ole sopiva (kokeilematta Ziwipeak ja Power Of Nature, mutta PONia on vaikea saada tänne testiin) ja raakaruuastakaan ei löydy semmoista, mitä saisi pääruuaksi järkevästi ja järkevään hintaan. Kuivaruokienkin kanssa on ollut melkoista säätöä, sillä vaikka Noran korvat kestävät melko hyvin Thriven kalakuivaruokaa (ei täysin oireeton, mutta kutina on varsin pientä), sen syöminen saa Noran apaattiseksi eikä Thrive maistu hyvin ilman märkäruuan sekoitusta joukkoon. Canaganin kalaruoka taasen kutittaa. Vähän näyttää siltä, ettei Nora pysty syömään kaikkia kalalajeja, sillä aiemmin ostamani tonnikala & sardiini-märkäruokakin kutittaa. Sardiini oli siinä uusi tuttavuus. Erityisen pahoja oireita aiheuttaa kuivatut kuoreet, Nora raapi ohimon vereslihalle kolmessa päivässä, vaikka sai kuoreita vain 1-3 kpl/pv.

Orijenin kuivaruoka näyttää eläinperäiseltä sisällöltään hyvältä ja ravintoarvotkin ovat korkeat, vaikkei proteiinin osalta vastaakaan ihannettani.


Orijenia vesikastikkeella

Ostin liikkeestä kisuille myös uuden lelun. Tämä hiiri on todella kova vikisemään, ei tarvitse kuin hipaista sitä niin vikinä alkaa. Kaikki kisut olivat lelusta kovasti kiinnostuneita alkuun, mutta Raku taitaa saada pitää lelun hyvänään tästä lähin.

Raku vie hiirun kävelylle

Lentävä hiiri

Nora innolla mukana :D

Ahkeraa saalistamista

Vuorikiipeilijähiiru

"Hiiru tule alas"


"Hyökkäykseen!"

Long catToisesta eläinkaupasta ostin tytöille hiirenpinkkejä. Aikuisten hiirten maistuvuus on taas ollut satunnaista ja viimeksi sain heittää molempien hiiret roskiin kun ei maistunut. Palataan alkuun hiirien kanssa, josko karvattomat vastasyntyneet maistuisi paremmin.

15 kommenttia:

 1. PONia saa Sydänystävältä tilattua myös puhelimitse tai verkkokaupasta, tietty postikuluilla tosin. Heiltä saa myös kissanäyttelyissä usein näytepusseja, minkä kautta mekin kokeiltiin kys. kuivista. Voisin kuvitella että noita näytteitä saisi postitsekin, jos ei halua isompia pusseja ostaa.

  Oon kyllä tykännyt PONista, vaikka muroista en muuten kissanomistajana välitäkään. Nyt tapojeni vastaisesti on myös otettu Acanaa testiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettitilauksella ei onnistu ainakaan vielä ku en tarvisi kuin ihan vähän testiin ja muistaakseni siellä ainakin aikoinaan on ollut semmoiset postikulut, että pitäisi ostaa tosi paljon tuotteita, että sieltä tilaus olisi kannattavaa. :/ Mennään näillä näkymin ensi viikolla käymään paikkakunnalla, jossa useampi liike myy PONia, niin jospa saataisiin sitä testiin. Ainoastaan kanimärkäruoka olisi Noralle mahdollisesti sopiva, kuivaruuissa on kaikissa allergisoivaa.

   Poista
  2. Joo :/ Toivottavasti lykästää! Märkää kokeiltiin yksi purkki, ja se meillä kyllä hotkittiin - olisko ollut juurikin tuo kanimärkis. Mut hiton kallistahan sekin on, valitettavasti.

   Poista
  3. Norallekin onneksi maittaa pateeruuat, joten ei pitäisi tökätä ainakaan maistuvuuteen. :) Saapa nähdä mikä Noran ruokavalio tulee loppujen lopuksi olemaan, hintakin tulee toki ottaa huomioon. Jos kanimärkis on sopiva, olisi hyvä saada se kuitenkin ainakin pääruuaksi.

   Poista
 2. Meillä oli orijen käytössä kun Ruffe oli pieni ja sitten sen maahantuonti kokonaan loppui... Orijen sai Ruffen kakan kyllä haisemaan ihan kaameelle, toivottavasti teille ei käy samoin. Mietin muuten kun sun kisuja kutittaa niin rapsutteleeko ne melkeen aina itsensä verille tai alkaako ohimot punottamaan? Ruffe tuntuu rapsuttelevan mutta ei se ole kaljuuntunut eikä vereslihalla niin tuskin tarvitsee huolestua :) Toivottavasti uudet raksut sopisi ja maistuisi ♥ Hauskat kuvat ja Ragnar onniiin söpö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penalla oli pentukodista mukana pussi Orijenin raksuja ja voi elämä sitä haisua mikä kissan kaakasta lähti niitten raksujen aikaan! 'Kiva' kuulla, että muillakin ollu samanlaisia kokemuksia, että en oo ihan vaan kuvitellu. :D

   Poista
  2. Joo niillä tosiaan oli katkos yhdessä välissä! Voihan! Meilläkin totta puhuen on ollut nyt pari päivää haisevaa ja löysää gaggaa, mutta toivon, että se on ohimenevää. :/ Yleensä Noran vatsa kestää yllättävät ruokavaliomuutokset, joten vaihdoin nytkin suoraan Orijeniin ja vatsa saattaa oireilla siitä. Pitää seurailla. Jos masu ei parane viikon sisään, pitää jatkaa sopivan ruuan etsintää.

   Hyvin harvoin rapsuttavat niin paljon, että siitä jäisi jälkeä. :) Rakulla allergia oireilee vain korvien kutinalla ja töhnimisellä, Noralla vaihtelee oireet korvien kutinan, ohimon punoituksen ja ohimon kutinan välillä. Punoitusta ja ohimon kutinaa ei ole kaikkien allergeenien kanssa, korvien kutina on yleisin oire. Yleisesti ottaen ei tarvitse huolestua, jos kisu rapsuttaa itseään satunnaisesti, se on normaalia. Meillä Haiku rapsuttelee välillä korviaan ja kainaloitaan, mutta sitä tapahtuu sen verran harvoin, etten ole huolestunut. Noralla ja Rakulla kutisee korvat monta kertaa päivässä silloin kun on allergiaoireilua.

   Poista
  3. Arvaa vaan just kun olin kirjottanut ton kommentin oli mennyt Ruffella leuka auki rapsutuksesta.... Nyt sillä on potta päässä ja ollaan laitettu siihen kortisoni-antibiootti voidetta. :/ Taitaa olla se kalkkuna nimittän eilen sai sitä ja kuulemma poikaystävä oli huomannut ohimoiden punostusta samaan aikaan viime viikolla eli varmaan nyt joutuu ottamaan sen kalkkunan pois ruokavaliosta harmi :(( Pidetään pottaa varmaan pari päivää ettei se vaan pahene oli aika pahannäkönen jälki. Rapsutti silloin kun oltiin jo menty sänkyyn niin ei ehditty estämään..

   Poista
  4. Höhh. :( Kalkkuna kannattaa tosiaan sitten jättää pois, tosi harmi!

   Poista
 3. Oi mikä hiiri teillä kamut on! Hieno! Ja sen saa vietyä lenkillekin :-D - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä hieman rasittavaa, etteivät kaikki kissat syö samaa ruokaa. Meilläkään ei voi edes haaveilla isojen pussien ostamisesta, kun Kajsalle pitää olla tarjolla leikatulle, vanhalle dieettikissalle suunnattua ruokaa, Deville taas vaatii runsasta vaihtelua (ja energiapitoisempaa ruokaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parashan se olisi, jos noita pusseja ei tarvisi ostaa lainkaan, mutta minkäs teet. :/ Thrivessa on pakko ostaa 800 g tönkkä kun muita kokoja ei ole, mutta sen saa onneksi syötettyä yhdellekin kissalle määräajassa, Nora (3,5 kg) kun syö noin 6 kg kissan edestä lihomatta, jos siis ohjetaulukkoa katsoo. :D

   Poista
 5. Mahtavia leikkikuvia! Toivotaan että tuo Orijen sopisi Noralle. Onni on allergiattomat kissat, seuraan juuri sivusta kun kaveri aloitti eliminaatiodieetin pitkään vatsallaan oireilleelle kissalleen ja kyllä täysipainoisen ruokavalion koostaminen on vaan niin paljon helpompaa jos kissat saavat syödä mitä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, alkaa muuten olla vaihtoehdot jo tooooooosi vähissä. :D On kyllä onni, Haikun kanssa on niin helppoa. Rakunkaan kanssa ei erityisen vaikeaa ole kun kuitenkin pystyy syömään ainakin yhtä (broileri) helposti monipuolisesti saatavaa ruoka-ainetta ja tämä kys.hän on muutenkin meidän ruokavalion perusta. :) Tsemppiä kaverin eliminaatiodieettiin, toivottavasti aiheuttaja löytyy nopsaan!

   Poista