lauantai 30. joulukuuta 2017

Kisut kiltteinä

Vielä hetkeksi ennen Uutta Vuotta palataan jouluisiin tunnelmiin, kun kisut näyttävät mitä saivat tontuilta joululahjaksi. Kisut olivatkin olleet (luonnollisesti) erittäin kiltteinä.

"Ai lahjojen aika? No voishan sitä ku ei muutakaan tekemistä..."

Kisujen omalla maminakin tunnetulla kotitontulla meinasi käydä moka kun aluksi tonttu ei saanut mieleensä mitään sellaista, mitä kisuilla ei jo olisi jossain vastaavassa muodossa. Mutta, joulun lähestyessä ideoita alkoikin tupsahtelemaan siihen tahtiin, että lopulta kissujen lahjat täyttivät jo yhden kokonaisen kassin. Toki myös lahjojen koolla oli vaikutusta.

Ensimmäisenä lahjana oli Trixie Turbino, paristokäyttöinen hiirilelu. Lelun ideana on paristoilla toimiva pallo, joka liikkelehtii niin, että pallossa kiinnioleva hiiri liikkuu kissan saalistusvaistoa stimuloivasti.


 
Lelu ei vastannut odotuksia. Liikehdintä/pyöriminen oli turhan nopeaa etenkin ahtaassa ympäristössä: ajojahti loppui kirjaimellisesti seinään. Hiirellä oli myös tapana kietoutua pallon ympärille niin, että pelkästään hiiren vaaniminen oli mahdotonta. Haiku syöksyi hiiren perään kahdesti, mutta Rakua kiinnosti enemmän omituisesti liikkuva äänekäs pallo. Nora ei vaivautunut edes katsomaan lelua. Parin minuutin kokeilun jälkeen lelu päätyi hyllylle ja tuskin tulee sieltä ainakaan pallon kera enää käyttöön.

Seuraava lelu oli sentään sitäkin onnistuneempi: Pounce House on ollut todella rakastettu! Teltan mukana tuli myös pattereilla toimiva sulkalelu, mutta vaikka se alkuun kiehtoikin kisuja, koin sen epäkäytännölliseksi (esim. Haiku sai sen kerran vedettyä pois pidikkeestään) ja otin sen pois. Mainittakoon, että tämän moottori oli miellyttävän hiljainen toisin kuin Turbinossa.

"Mikäs tää pyörivä juttu on?"

"Au! Ihan tyhmä!"


"Voi amatöörit teitä!"

Teltan kangas on liukas ja ohut, mitkä molemmat ominaisuudet ovat omiaan stimuloimaan kissan saalistusvaistoja kun jotain rapisuttaa kangasta vasten. Nora rakastaa kun teltan ulkopuolelta luo varjon takaseinään, silloin alkaa armoton seinän raapiminen kun tyttö koittaa päästä teltan läpi lelun luo. Nora myös rakastaa kulman takaa kurkkivia leluja. Raku taasen nauttii kun pääsee tallaamaan teltan lyttyyn ja raapia lelun perään teltan ulkopuolelta. Haikun kiinnostus lopahti sulkalelun poistumisen myötä.

Raku: "Timbeeer!"

Kolmas ja viimeinen minulta tullut lahja oli nenätyöskentelymatto Little & Bigger Shaggy. Matto on kätevän kokoinen konepesuun ja tarpeeksi iso tarjotakseen jonkinlaista haastetta. Nora ei kiinnostunut matosta, mutta Haiku ja Raku alkoivat heti töihin. Intensiivisen etsinnän avulla hapsujen uumeniin piilotetut namit löytyivät nopeasti.
Kisujen mummikin oli todennut talossa olevan kilttejä lapsia. Kisut saivat ruokalahjana kalkkunan rintafilettä sekä ison lohifileen. Lohta kisut söivät porukalla kolmena iltana putkeen ja loput menivät pakkaseen kalkkunan seuraksi.

Lisäksi kisut saivat mummilta lankakerän pätkän sekä uuden keppilelun, Grumpy Catin. Tätä oli hauska saalistaa teltan uumenista.

"Raur!" sanoo telttapantteri


Raku: "Anna määkin välillä!"

"Jee!"

Yhdestä paketista paljastui pehmoinen lampaantalja ja toisesta kissanminttulelu. Talja pääsi pehmustamaan telttaa ja erityisesti Nora on nauttinut kovasti moisesta ylellisyydestä. Myös kissanminttulelu on omiaan telttaleikkeihin, joten se pitkälti asustaa joko teltan sisällä tai välittömässä läheisyydessä.

Leluun kuuluu myös vaihtopusseja

"Tää pehmokasa on mun!"

"Jokin liikkuu meidän teltan alla!"

Kuninkaallinen teltta


Ainut miinus teltassa on potentiaalinen hirttosilmukka eli kuminauha, millä teltan saa pidettyä pakattuna pieneksi. Kuminauhan vuoksi jätin teltan huoneeseen, mihin kisut eivät pääse silloin kun en ole valvomassa. Telttaa tuskin tulee pakattua usein, joten ajattelin leikata kuminauhan pois. 

8 kommenttia:

 1. Pojat taisi saada tuon turbinon pari vuotta tai vuosi sitten jouluna eikä ole ollut esillä sen jälkeen kuin kerran tai kaksi. Hirviä meteli ja kova vauhti taitavat vaan olla liian pelottavia kissoille.
  Tuo teidän teltta on tosi kiva! Ja matto, aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla. :/ Vähän jäänyt tuotekehitys puolitiehen.

   Muut onneksi oli nappihankintoja! Ei tuo pallo liian kallis ollut, mutta ärsyttää silti. :D

   Poista
 2. Todella kilttiä porukkaa siellä! :D

  Paristopallohiiri vaikuttaa tutulta: onko se samanlainen kuin ne markkinoilla myytävät pallot, joissa on jonkinlainen karvareuhka perässä? Sellaisesta on kokemusta, tosiaan liian kova liike ja ääni, kun pyörii menemään. Ei oikein sovi kissoille... Onneksi saivat muitakin lahjoja, teltta erityisesti näyttää hyvältä. :)

  Hieno nenätyöskentelymatto! Vasta tuli tuollaisesta haaveiltua, näyttää kyllä juuri sopivalta kissoille! Jossain FB-ryhmässä näin version, jossa kangassuikaleet olivat muovikorin pohjassa, mutta se olisi ehkä liian hankala. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole nähnyt, mutta kuulostaa täsmälleen samalta. Onkohan jonkun testikissan kautta mennyt läpi vai mitenkä on päässyt markkinoille asti ilman parempaa suunnittelua. :D Vaikka onhan niitäkin leluja, mitkä on kissalle haitallisia, kuten välkkyvaloiset lelut.

   Melkein saisi olla tuo matto isompikin! Ei hirveästi anna haastetta, mutta tosi mielekästä tekemistä sen muutaman minuutin. :) Etenkin kun koirapuolen tuote oikeasti, niin toivottavaa olisi sitäkin enemmän jokin maxi-matto.

   Poista
 3. Upeita lahjoja! Meillä teltta on kans supersuosittu ja varsinkin Zetor on kohdellut pyörivää höyhentä varsin rajusti. Mutta höyhen kestää! Laitan sen aina välillä pyörimään, koska onhan se lisästimulantti muuten hienossa mökissä.

  En jaksa kuunnella lelumöykkää yöllä, joten taitan teltan vain litteäksi ja laitan patjani alle. Ei se sen kummempaa pakkaamista tarvitse.

  Matto menee harkintaan. Ilona ei välitä nameista, mutta Zetor kyllä, ainakin joistain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä höyhen! Meillä alkaa teltta olemaan jo vähän vino, kiitos Rakun. :'D Nytkin se pötköttää teltan päällä...

   Poista
 4. Meiänkin mummi osti meille grumpy siiderilelun ja huiskuttajan, ne oli kivoja -Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIIDERI?! Kaikkea ne keksii. :D Mutta on varmasti just houkuttelevan muotoinen.

   Poista