tiistai 18. syyskuuta 2012

Ja vatsa voi hyvin

Ragnarilla on ollut n. 5-6 kk iästä lähtien ongelmana, että jos se syö liian paljon tai vähän, se oksentaa myöhemmin. Yleensä oksentelut tapahtuu aamuisin siinä 4-7 aikaan, joskus aamupäivästä 10-12. Joskus ulos tulee vain mahanestettä, joskus myös ruokaa (ajankohdasta ja ruuan sulavuudesta riippuen). Joskus oksensi heti ruokailun jälkeen. Rakun kanssa pitää olla todella tarkkana mitä ruokaa, kuinka paljon ja milloin sille antaa, sillä sillä on pieni vatsa ja väärä ruokamäärä näkyy sitten oksennuksen muodossa. Oksentelut eivät aina olleet jokapäiväisiä, mutta yleensä aamulla tuli herättyä yökkäilyyn. jos vähänkin erehtyi liikaa antamaan ruokaa.

Yhtäkkiä oksentelu loppui. En oikeastaan enää muista milloin viimeksi on oksentanut niin, etten pystynyt sitä odottamaan. Tässä kesän aikana kuitenkin loppui. Heinä-elokuussa. Tilanteeseen auttoi uskoakseni märkäruuan vähentäminen ja kuivaruuan säännöllinen tarjoaminen. Kuivaruokaa saavat molemmat päivän viimeisenä ateriana, 10 g/kissa. Tämä on pitänyt vatsan hyvänä, sillä ennen päivän viimeinen ateria saattoi yhtä hyvin olla märkäruoka tai liha, ja silloin oli oksennus aamulla odottamassa.

Tein viime viikolla pienen testin, että onko Rakun vatsa parantunut itsestään vai johtuuko se ruokavaliosta. Me ei enää syödä jänistä tai siipikarjaa isompaa, mutta löysin pakkasesta karjalanpaistipussin ja tokikin se piti syöttää pois. Huono valinta testiin, myönnetään, mutta annoin sitä kissoille viimeisenä ateriana päivälle ja aamulla tosiaan sitten heräsin siihen, että Ragnar meinasi oksentaa viereeni sängylle. Onneksi ehdin nostaa sen lattialle. :D

Oli kuitenkin hyvä huomata, että mikä pitää Rakun vatsan hyvänä. Kuivaruoka tulee olemaan meillä päivän viimeinen ateria vastedeskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti